GAÜ’den 25 Yıla Damga Vuracak Proje

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den 25 Yıla Damga Vuracak Proje

Girne Amerikan Üniversitesi günümüzün toplumsal hafızasını gelecek 25 yıla taşıyacak geleceğin ve bugünün birlikte değerlendirileceği vizyon belgeselinin çekimlerine başlıyor.

Tarihe geçecek ve 25 yıl sonra bugüne dair belgelerin açıklanacağı “Geleceğe Mektuplar” projesi Girne Amerikan Üniversitesi ve Prequel Production ortak yapımı olarak hayata geçiyor. Ferhat Atik yönetmenliğinde ve senaryo yazarlığında yürütülecek Geleceğe Mektuplar Projesi, 25 özel konuda, 25 seçilmiş kişi ile yapılacak söyleşilerle oluşacak bir vizyon belgeseli olarak gelecek 25 yıla damga vurmaya hazırlanıyor.
“Geleceğe Mektuplar” Projesi ile İlgili Bugünde Yapılacak Çekimler Saklanarak 25 yıl Sonra Açıklanacak”

Proje ile ilgili GAÜ ve Prequel Production’den yapılan ortak açıklamada dünyada alanı ve yöntemi ile bir ilk olan projede gelecek 25 yıl çeşitli alanlarda öngörüler, ülkenin her yerinden görüntüler ve söyleşilerin yapılacağı 25 özel mekanda hazırlanacak ve ilgili detaylar sinemasal bir akış ve son teknoloji kullanılarak kayıt altına alınacak.

Bugünün geleceğe taşınması ve yaşatılması amacıyla hayata geçirilecek projede ayrıca 12 yaşını doldurmamış en az 250 çocuğa çizdirilecek gelecek konulu resimler ve proje sürerken kamuoyu ile paylaşılacak bir çok özel konu da dijital teknoloji ile kayıt altına alınarak 25 yıl sonra açıklanacak.

Yapılan söyleşiler, çeşitli alanlarda Kıbrıs Türk toplumuna yön veren 25 kanaat önderinin yazacağı mektuplar, geleceğin kanaat önderleri tarafından çizilen resimler ve bunlara ek olarak süreç boyunca projeye ilave edilecek unsurlar özel bir teknoloji ile 25 yıl saklanıp tüm materyal 25 yıl sonra ülke ve dünya kamuoyu ile paylaşılacak..
“Günümüze Yön Verirken Geleceği Yaratma Misyonumuzla Projede Yer Almak Toplumsal Sorumluluk Gereği”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin yenilikçi ve ilerici vizyonu ile gerçekleştirdiği kıtalar arası eğitim ve öğretim başarısına ek olarak, fikir ve vizyona verdiği önemi de gösteren Geleceğe Mektuplar Projesi, dünyanın her yerinde ilgi görecek bir vizyon projesi ve ilk vizyon belgeseli olarak hazırlık aşaması tamamlandı.

Proje kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs içerisine özel olarak tasarlanmış Geleceğe Mektuplar Anıtının da dikileceği ve projenin seremonisi ile faaliyetleri bu anıtla birlikte gerçekleşeceği proje ile ilgili açıklama yapan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, toplumsal hafıza ve toplum tarihine önemli katkılar yapacak projede yer almanın toplumsal sorumluluk gereği olduğuna vurgu yaparak üniversitenin Kıbrıs Türkünün bugününe yön verirken geleceğini yaratma misyonu ile projenin 25 yıl sonra açııklanacak belgelerinin GAÜ yurtdışı kampüslerini de gezerek kıtalararası yolculuk ile dünya ile paylaşaılacağının altını çizdi.
“Geleceğimize Hoşgeldiniz”

Projenin yönetmenliği yanında senaryo yazarlığını da üstlenecek Ferhat Atik ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada dünyada geleceğe yönelik yapılan bir çok projeden farklı olarak, Geleceğe Mektuplar Projesinin, içeriğinde gelecek odaklı söyleşiler, katılımcı ve halk mektupları, çocuklarımızın çizeceği resimler, anıt heykel yapımı, yıllık seremoni ve vizyon çalışması bulunması ile dünyadaki ilk kapsamlı proje olma ünvanına sahip olduğunu belirtti.

Toplumun her demografik grubundan söyleşi ve çocuklardan resimlerin yer alacağı projede hedef, tarihin köhneliklerine terkedilen ve geçmişe gömülen bilgi, belge ve eserlerin gelecekte, geleceğin teknolojisi ve imkanları ile gündemde tutulması ve 25 yıl sonra bakıldığında ülkenin bir çok değeri, değerli mekanı ve hatıralarının sıcaklığının korunması olduğunu ifade eden Atik, zamanın akışını ve tükenen bir kavram oluşunu da işaret ederek Geleceğe Mektuplar Projesinin Kuzey Kıbrıs’ın, üretilen fikirlerle dünyada ilklere imza atması anlamı taşımakta olduğunu vurguladı.