KKTC Turizm Liderleri Turizmin Geleceğini GAÜ’de Masaya Yatırdı

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Turizm Liderleri Turizmin Geleceğini GAÜ’de Masaya Yatırdı

Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Otelcilik Yüksekokulu ve GAÜ INTEB işbirliği ile KKTC otelleri turizmin geleceği için GAÜ Senato Hall’da biraraya geldi.
Esenyel :“Sektöre Işık Tutacak Bilgilerin Tartışıldığı Bir Seminer”

GAÜ Turizm Yüksekokulu müdürü ve GAÜ INTEB Başkanı Yrd. Doc. Dr. İsmet ESENYEL’in konuşması ile başlayan seminerde Esenyel yaptığı konuşmasında, “Seminer bünyesinde sektör ve turizm öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçladık. Burada aldıkları eğitimle birlikte, sektörün önemli temsilcileriyle tanışarak önemli bağlantılar kurarak faydalanabilirler. Sektörün ileri gelenleri burada ve buda öğrenciler için büyük bir şans ” dedi.

GAÜ’nün Girne kampüsünün turizm açısından çok önemli bir kampüs olduğunu belirten Esenyel, Öğrencilerin bu kampüste yetiştirip, sektörün önemli temsilcileriyle tanışması gerektiğini belirtti. Ayrıca konu ile ilgili Kasım ayı sonunda profesyonel diploma ve sertifika programlarının da başlayacağını belirtirken, sunumlar ve değerlendirmeler sonrasında sektöre aktarılacak daha bir çok konunun olduğunu vurguladı. Seminer sonucunda sektör için çok önemli adımlar atıldığını dilegetirdi .

Seminerde GAÜ Rektör Yardımcısı Doc. Dr. Olgun Çiçek ve Girne’nin önde gelen turizm işlemelerinden yetkililer konuşmacı olarak katıldı. Düzenlenen seminer ile ilgili memnuniyetleirni dilegetiren otel yetkilileri, bu tip organizasyonların, sektörün gelişimi açısında çok büyük önem arz ettiğini belirttiler.