GAÜ Yurtdışı Kampüs Rektörleri Ekonomi Ve Enerji Bakan Atun Tarafından Kabul Edildi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Yurtdışı Kampüs Rektörleri Ekonomi Ve Enerji Bakan Atun Tarafından Kabul Edildi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,yıllık olağan kampüs rektörleri toplantısı amacıyla KKTC’de bulunan Girne Amerikan Üniversitesinin yurtdışı yerleşkeleri İngiltere, Singapur ve ABD kampüs rektörlerinden oluşan GAÜ Bilim ve Rektörler heyetini kabul etti.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ile GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi’nin başkanlığında İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs Rektörü Dr. Ron French, ABD Yerleşkesi Washington Kampüsü Rektörü Fay Avery ile Asya Pasifik Yerleşkesi Singapur Kampüs Rektörü Dr. John Pang’den oluşan Biim ve Rektörler Heyetini kabulünde Bakan Atun önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Atun, kabülde yaptığı konuşmada GAÜ yurtdışı kampüs rektörlerini konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ”Konuklarımıza baktığım zaman görüyorum ki dünyanın yarısını zaten kaplamışsınız.” diyen Atun, GAÜ’nün çalışmalarını yakından takip ettiğini ve özellikle son yıllarca önemli bi gelişim içerisinde olduğunu gözlemlediğini söyledi.Bu durumun herkesi son derece memnun ettiğini belirten Atun, “KıbrısTürk toplumunun da üniversitedeki olumlu gelişmelere bağlı olarak olumlu mesajlar almaktadır.” dedi.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi kabulde yaptığı konuşmada kampüs başkanlarını tek tek tanıtarak ülke dışında yer alan kampüsler hakkında Bakan Atun’a bilgi verdi.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin yurtdışı kampüslerinin üniversitenin ulusklararası kimliğini oluşturan önemli unsurlardan olduğuna vurgu yapan Vehbi, uluslararası yurtdışı kampüslerinin rektörlerinin yıllık olarak düzenlenen toplantılarında Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve küresel yükseköğretim ile ilgili önemli kararlar alındığını ve geleceğe yönelik eğitim stratejileri oluşturulduğunu ifade etti.

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün ise kabulde yaptığı konuşmada İngiltere, Singapur ve ABD kampüsleri ile GAÜ öğrencilerinin uluslararası yükseköğretime devam ettiklerine dikkat çekerek yurtdışı GAÜ kampüslerinin öğrenci gelişimi yanında bilimin evrensel gücü ile ambargoların kırılmasına önemli katkılar yaptığının altını çizdi. GAÜ yurtdışı kampüsleri rektörlerinin KKTC’nin fahri bilim ve kültür elçisi olduğuna işaret eden Üstün, yurtdışı kampüslerinin ülke tanıtımına önemli katkılar yaptığını vurguladı