Hedef Uluslarası Boyut Kazandırmak

Haberler

GAÜ'DEN

Hedef Uluslarası Boyut Kazandırmak

19 Mayıs Koleji müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra GAÜ Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Girne Amerikan Koleji müdürlüğü görevini yürütürken Kıbrıs Türk eğitim dünyasının zamansız kaybettiği merhum Salih Sonel anısına eskrim turnuvası düzenlendi.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinatörü Süleyman Göktaş, KKTC Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, GAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, Girne bölgesi okulları müdürleri yanında beden eğitimi öğretmenlerinin de izleyici olarak katıldığı turnuva Girne Amerikan Koleji Girne Yerleşkesi Kapalı Spor salonunda gerçekleşti.

Eskrim Federasyonu Başkanı Erhan Vechi konuyla ilgili GAÜ TV’ye yaptığı açıklamada eskrim spronun gelişmesine verdiği destekten dolayı GAÜ yetkililerine teşekkür etti. Salih Sonel anısına düzenlenen turnuvanın ikince kez düzenlendiğini belirten Vechi, federasyonun hedefinin turnuvaya uluslararası boyut kazandırmak olduğunu vurguladı.

Toplamda 40 Sporcunun katılımı ile 2 farklı kategoride mücadele ettiği turnuvada sporcular flore ve kılıç branşlarında mücadele etti.

2. Salih Sonel Büyükler Eskrim turnuvasında dereceye giren sporculara ödülleri Eskrim Federasyonu başkanı Erhan Vechi, GAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Doc. Dr. Saadettin Yıldız ve Merhum Salih Sonel’in eşi Yeşim Sonel ve Sonel ailesinin fertleri tarafından verildi.
KKTC Eskrim Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Salih Sonel Eskrim Anı Turnuvası nda dereceye giren sporcular şunlar:
ERKEK FLÖRE

1.ÖMER AYDIN

2.SERHAN AYDINEL

3.BERKER ABACI VE TUGAY TURHAN
BAYAN FLÖRE

1.SONGÜL KORKMAZ

2.EZGİ AYDIN

3.İZGİ ARGÜDEN VE GÖZDE PINAR ÖZAYDIN
ERKEK KILIÇ

1.KORAY EMİRHOCA

2.ERTAN RAYMOND RIZAOĞLU

3. SAVCI GENÇ VE SALİH KAYASAL

BAYAN KILIÇ

1.TÜRKAN TEKNİKEL

2.DENİZ KAVRAN

3.SİNEM BAYRAKTAR VE EDA HASİZMİRLİ