GAÜ Kolej Satranç Turnuvası Sona Erdi

GAÜ Kolej Satranç Turnuvası Sona Erdi

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğtim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Girne Amerikan Koleji tarafından düzenlenen satranç trunuvası sona erdi.

Girne Amerikan Koleji Girne Kampüsünde iki kategoride düzenlenen turnuvada sonunda 6. Sınıflarda Rabia Aslan ve Baran Kılıç ile 7.ve 8.sınıflar kategorosinde ise Mahmut Kaan Özkan birinciliğe ulaştı.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Kolejinden yapılan açıklamada öğrencilerin İngilizce ve Fransızca yabancı dil gelişimi ile küresel bilgiye yön verecek bireyler olarak öğrencilerin geleceğe hazırlandıkları belirtilerek zihinsel gelişimlerini en üst düzeye çıkarma amacıyla da satranç ve eskrim turnuva ile derslerinin kolej bünyesinde gerçekleştirildiği vurgulandı.
Turnuva sonunda ilk üç dereceye giren Girne Amerikan Koleji öğrencileri şunlar oldu:
1. Kategori – 6. Sınıflar

1. Rabia Aslan-Baran Kılıç