GAÜ Türkiye’de 25. Yil Resepsiyonlari Veriyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Türkiye’de 25. Yil Resepsiyonlari Veriyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 25. yıl tanıtım ve kutlama etkinlikleri çerçevesinde Türkiye’de 25. yıl resepsiyonları veriyor. Van’dan Balıkesir’e birçok ilde düzenlenecek 25. yıl resepsiyonları Kocaeli ve Lüleburgaz ile başladı.
“Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü ve Kocaeli Basınından Yoğun İlgi”

GAÜ Yönetici ve akademisyenleri, bölge temsilcileri ile öğrenci ve velilerin yanında 25. yıl resepsiyonuna Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’de katıldı. Baltürk Otel’de gerçekleşen resepsiyona Kocaeli yazılı ve görsel basını yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli, Özgür Kocaeli, Çağdaş Kocaeli, Demokrat Kocaeli, Bizim Kocaeli gazeteleri ile TV41 televizyonu 25. yıl resepsiyonuna geniş yer verdiler.
“Lüleburgaz’da Öğrenci ve VelilerYoğun İlgi Gösterdi”

Kocaeli’de düzenlenen GAÜ 25. yıl resepsiyonunun ardından Lüleburgaz’de düzenlenen resepsiyonda da GAÜ yetkilileri öğrenci ve velilerden yoğun ilgi gördü.

Girne Amerikan Üniversitesi Genel Sekreteri Erhan Vechi, Girne Amerikan Üniversitesi Tekirdağ İl Temsilcisi Hasan Güneyer, Temsilci Yardımcısı Ayşegül Güneyer, Girne Amerikan Üniversitesi İstanbul İl Eğitim Danışmanı Özlem Yılmaz, Temsilci Yardımcısı Erhan Tuğrul ve çok sayıda öğrenci ile velinin katıldığı resepsiyon Ezgi Resort Hotel’de gerçekleşti.
“Resmi Yetkililer, Basın , Öğrenci ve Velilerin Gösterdiği Yoğun İlgi KKTC Yükseköğretim Sistemi Adına Gurur Verici”

Kocaeli ve Lüleburgaz’da düzenlenen 25. Yıl resepsiyonlarında sinevizyon eşliğinde birer konuşma yapan GAÜ Genel Sekreteri Erhan Vechi, Türkiye’de birçok ilde devam eden tanıtım ve 25. yıl resepsiyonlarında Kıbrıs’ta eğitim veren bir üniversite olarak GAÜ’nün öğrenci ve veliler yanında resmi yetkililer ile yerel basından yoğun ilgi görmesinin KKTC yükseköğretim sistemi adına gurur verici olduğunu belirtti.

Konuşmasında 1985 yılında kurulmuş olan Kıbrıs’ın ilk üniversitesi GAÜ’nün 25. yılını kutladığını hatırlatan Vechi, GAÜ’nün KKTC ve Türkiye’deki ilk özel üniversite olmanın gururunu yaşadığını ifade etti. GAÜ’ye gösterilen yoğun ilginin rastlantı olmadığının altını çizen Vechi, tüm dünyada tanınan diploma, yalnızca hazırlık sınıfıyla sınırlı kalmayan, 4 yıl boyunca desteklenen İngilizce dil eğitimi, uydu bağlantılı modern derslikler, stüdyo ve laboratuarlar, 60’tan fazla farklı ülkeden öğrenci grupları ve çoğu yurt dışı eğitimli zengin öğretim kadrosu, dünyaya yayılan GAÜ kampüslerinde eğitim ve çift diploma fırsatı, İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinde İngilizce yanında lisans ve lisansüstü ile doktora programlarına devam etme fırsatını öğrencilerine sunan GAÜ’nün gösterilen yoğun ilgiyi hak ettiğini vurguladı.
“20 Öğrenciye 1 Öğretim Görevlisi Yükseköğretim’de GAÜ Farkının Göstergesi”

ÖSYM sınav sonuçlarına göre ve 25. yıla özel indirimlerle 2000 öğrenciye %50, 1000 öğrenciye %100 burs verileceğini de açıklayan Vechi, 20 öğrenciye 1 öğretim üyesi oranı ile GAÜ’nün yükseköğretim’de kalite ve mükemmeliyeti yakalayan vizyonu ile kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda GAÜ’ nün misyonun düşüncelerini açıkça savunabilecek, kendine güvenen, geleceğe yön verecek liderlik vasıflarıyla donatılmış mezunlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Vechi, Girne Amerikan Üniversitesi’nin temel felsefesinin ders programlarında kalite, öğretim yöntemlerinde kalite, öğretim elemanında kalite, öğretim yerinde kalite olduğunun altını çizdi. YÖK ve YÖDAK yanında dünyanın önde gelen akreditasyon ve denklik kurumları tarafından GAÜ eğitim programları ve diplomasının geçerliliğinin tüm dünya’da olduğunu sözlerine ekleyen Vechi, Türkiye tanıtım ve 25. yıl resepsiyon etkinliklerinde GAÜ ailesi olarak gösterilen yoğun ilgiden KKTC yükseköğretim sistemi adına gurur duyduklarını belirtti.