GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne Yoğun İlgi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne Yoğun İlgi

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN YÖK ONAYLI GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ YANINDA 9 YENİ BÖLÜM İLE 47 BÖLÜM İÇİN EK KONTENJAN DÖNEMİNİN BAŞLADIĞI AÇIKLANDI.

Ek kontenjan dönemi ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nden yapılan açıklamada KKTC üniversiteleri arasında eğitime devam eden akademik bölümlere GAÜ bünyesinde yenilerinin eklendiği ifade edildi. Ülke üniversiteleri arasında ilk olan Çin Dili ve Edebiyatı bölümü yanında Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ile diğer bölümlerin yoğun ilgi gördüğünün belirtildiği açıklamada 9 yeni bölüm ile 47 bölüm için ek kontenjan döenminin başladığı vurgulandı.

GAÜ’den yapılan açıklamada ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta yükseöğretimi tercih eden öğrenci sayılarının artmasına doğrudan etki eden en önemli olgunun uluslararasılaşma, bilimsel üretim ve yeni akademik bölümler olduğuna dikkat çekilerek 2012-2013 akademik yılı ile birlikte GAÜ’nün İngilizce ve Türkçe olarak sürdürdüğü eğitim diline yükseköğretim’deki 28. yılında Çin dilinide eklediği ifade edildi

KKTC uyruklu öğrenci adaylarının da kayıt hakkı tanınacak ek kontenjan dönemimnde küresel dünyanın yükselen mesleklerine yönelik bölümler öğrenci kabul edecek.
Küresel Dünyanın Yükselen Mesleği Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 9 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul, 8 fakülte, ve 1 enstitüde, 47 lisans, 31 yüksek lisans ve 9 doktora programında eğitim veren Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü yanında Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde de KKTC uyruklu ve diğer ülkelerde nöğrenci adaylarına ek kontenjan döenminde kayıt hakkı tanınacak.

GAÜ’den yapılan açıklamada küresel dünya ve ekonomi ile iş dünyasının yükselen küresel mesleklerine yönelik uluslararası eğitimin önemine dikkat çekilerek YÖK onayı ile eğitime başlayan yeni bölümler ile diğer bölümlerde ek kontenjanlar ile yükseköğretime başlayacak öğrenci adaylarının detaylı bilgiye www.gau.edu.tr web adresinden ulaşabilecekleri belirtildi.