Egemen Bağış: GAÜ Uluslararası Alanda Yapmaya Çalıştıklarımızı Gerçekleştiren Bir Üniversite

Haberler

GAÜ'DEN

Egemen Bağış: GAÜ Uluslararası Alanda Yapmaya Çalıştıklarımızı Gerçekleştiren Bir Üniversite

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı ve Başmüzakereci görevi ile Avrupa Birliği tam üyelik görüşmelerini yürüten Egemen Bağış, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs’te GAÜ TV Aktüel Haber programının konuğu oldu.

KKTC’ye uygulanan ambargolar, üniversiteler ve çözüm konusunda önemli açıklamalarda bulunan Egemen Bağış, GAÜ TV Aktüel Haber programı yapımcısı ve sunucusu Simge Özeklerin sorularını yanıtladı.
“GAÜ Dünyaya Barış Mesajı Veriyor ve KKTC’nin Haklı Davasını Anlatıyor”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin gelişimini yakından takip ettiğini belirten Bağış, 68 değişik ülkeden 6000’in üzerinde öğrencisi ile birlikte yaşama kültürünü ortaya koyması ile GAÜ’nün dünyaya barış mesajı verdiğini ifade etti. 68 değişik kültürden gelen öğrenciyi barındıran GAÜ’nün dünyaya barış mesajı vermesinin yanında KKTC’nin haklı davasını anlatması açısından da çok önemli bir olgu olduğunun altını çizen Bağış, GAÜ’den onursal doktora payesi almaktan onur duyduğunu ifade etti.
“Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC Aydınlık Yarınlara Birlikte İlerliyor”

Yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan GAÜ tarafından Uluslar arası İlişkiler alanında verilen fahri doktora ünvanının Türkiye’nin son yıllardaki aktif diplomasisinin eseri olduğunun altını çizen Bağış, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yakın çalışma arkadaşı diplomatların aktif diploması adına ortaya koydukları emek ve vizyon ile Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin aydınlık yarınlara birlikte ilerlediğini vurguladı.
“GAÜ Uluslar arası Alanda Yapmaya Çalıştıklarımızı Gerçekleştiren Bir Üniversite”

GAÜ’nün İngiltere ve Singapur Kampüslerinin çok önemli bir başlangıç olduğunu da belirten Bağış, 25. yıl mutluluğunu paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti. 68 değişik ülkeden gelen GAÜ mezunlarının siyasette, akademik ve ticari dünya ile sivil toplum organizasyonlarında etkili konumlara geldiklerinde KKTC’nin önündeki engellerin daha kolay kalkacağının altını çizen Bağış, GAÜ’nün uluslar arası alanda yapılmaya çalışılanları gerçekleştiren bir üniversite olduğunu vurguladı.
“50 Öğrenci İle Üniversite Kuran Azim İle 6000 Öğrenciye Ulaşan GAÜ Dünyaya Kültür, Bilgi ve Barış Yaymakta”

50 öğrenci ile başlayıp 6000 öğrenciye ulaşan GAÜ’nün azim ve inancın sonucu olduğunu ifade eden Bağış, GAÜ’yü kuran azmin bugün dünyaya kültür, bilgi ve barış yaymasının önemine dikkat çeken Bağış, GAÜ azmin en önemli örneklerinden birini temsil ettiğini belirterek GAÜ nün öğrencileri ve mezunlarının azmin parcası olmaya devam ederlerse Türkiye ve KKTC’nin önümüzdeki dönemde çok daha aydınlık yarınlara kavuşmaması için hiç bir neden olmadığını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8 yıl önce dünyanın en büyük 27.ci ekonomisi olduğunu bugün ise ortaya konan azim ve inanç ile dünyanın en büyük 16.ncı Avrupa’nın ise 6.ncı ekonomisi olduğunu hatırlatan Bağış, azim ile GAÜ’yü kuran ve bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi kutlayarak sözlerine son verdi.