Anavatandan 500 Lise Müdürü GAÜ’de

Haberler

GAÜ'DEN

Anavatandan 500 Lise Müdürü GAÜ’de

Yükseköğretimde 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Anavatan Türkiye’nin dört bir yanından gelen 500 Lise Müdürü ve Rehber Öğretmeni ağırlıyor. 21. Yüzyıl’da Yüksek Öğretime Yönelme Semineri kapsamında üç gün boyunca konuk heyeti ağırlayacak olan GAÜ, yükseköğretimdeki konumu, 3 kıtada uluslararası gelişimi ve hedefleri hakkında tanıtım yapacak. 24-27 Mayıs Tarihleri arasında gerçekleşecek olan çalıştayda yükseköğretim ile ilgili bilgilendirme semineri verilecek. “3 Ada Tek Üniversite” sloganıyla 25. yılında KKTC, İngiltere-Canterbury ve Sinagapur Asya Pasifik Kampüsleriyle bir Türk üniversitesinin dünyaya açılış öyküsünün anlatıldığı çalıştay, KKTC yükseköğretimi için de büyük önem taşıyor.
Prof. Dr. Yıldırım Öner

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner Yaptı. GAÜ’nin Türkiye’deki özel üniversitelere nazaran çok daha avantajlı olduğunu belirten GAÜ Rektörü, eğitim, kültürel faaliyetler, altyapı, eğitim kadrosu ve üniversitenin sunduğu imkanlar bakımından GAÜ’nün öğrenciler için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu dile getirdi. Ulaşım, konaklama, beslenme konularında hiçbir problemin kalmadığını vurgulayan Öner, GAÜ’nün modern kampüsü, yurtları eğitim kadrosu ve yurt dışındaki seçkin kurumlarla yapılan akreditasyon ve işbirlikleri ile öğrencilerin Uluslararası kalitede eğitim aldığınına dikkat çekti. Bünyesinde bulunan üniversite radyo ve televizyonu aracılığıyla da kamu ile bütünleşildiğini belirten Öner, Lise müdürlerini ve rehber öğretmenlerin öğrencilerin yükseköğretim seçimlerinde GAÜ bilgilendirmeye davet etti.
Serhat Akpınar

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar 56 farklı ülkeden 6000 öğrenciye eğitim veren GAÜ’nün kusursuz eğitim anlayışı, vizyonu, öğrenci hizmetleri, yönetimi, modern kampüsleri ve 3 kıtaya yayılan ismi ile bir marka haline geldiğini belirterek, hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını dile getirdi. 10 yıl içerisinde her alanda daha da büyüyeceklerinin sözünü veren Serhat Akpınar, geçtiğimiz yıl açılan GAÜ Canterbury Kampüsü’nün Avrupa’daki ilk Türk Üniversitesi olduğunu ve bu yıl da Asya Pasifik Kampüsü Singapur’da eğitime başlanacağını dile getirdi. 3 kıtadan 100 ün üzerinde rektör ve bilim adamını ağırlayan GAÜ’nün Uluslararası Yükseköğretim ve Bilim Çalıştayına (IHEW) ev sahipliğini de yaptığını sözlerine ekleyen Serhat Akpınar, dünya üniversiteleri ile akademik işbirlikleri ile GAÜ’nün her geçen gün vizyonunu genişlettiğini vurguladı.

“21. Yüzyılda Yükseköğretim Öğrencilerden ve Öğrenciler Yükseköğetimden Ne Bekliyor?” , “Üniversite Seçiminde Mesleki Rehberlik-Global Boyutta Duyulan İnsan Gücü ve Meslekler, Yeniden Yapılanan Yükseköğretim Sistemlerinde Mesleki Rehberlik” konularında sunumların yapıldığı seminerde, GAÜ tanıtım filmi ile süpriz dans ve müzik gösterileri ise konuk heyete keyifli dakikalar yaşattı. Lise Müdürlerinin GAÜ ailesi ile toplu anı resmi de çektirdiği çalıştay, Karmi Kampüs tanıtım turu, Girne ve Lefkoşa gezisi ile son bulacak. KKTC ve GAÜ’yü yakından tanıma fırsatı bulan 500 Lise Müdürü 27 Mayıs Perşembe günü anavatana dönecek.