GAÜ : Hedef Kuzey Kıbrısı Pilotaj Ve Sivil Havacılık Eğitiminin Merkezi Yapmak

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ : Hedef Kuzey Kıbrısı Pilotaj Ve Sivil Havacılık Eğitiminin Merkezi Yapmak

KKTC üniversiteleri arasında ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te eğitime başlayan pilotaj ve sivil havacılık bölümlerine yoğun ilgi devam ederken konuyla ilgili Havacılık Yüksekokulundan yapılan açıklamada havacılık sektörünün gelecek 20 yılda 1 milyon yetişmiş çalışana ihtiyacı olacağına dikkat çekilerek Kuzey Kıbrıs’ın pilotaj ve sivil havacılık eğitiminde önemli bir üs olacağı vurgulandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde Havacılık Yüksekokulu KKTC üniversiteleri arasında bir ilke imza atarak 2012-2013 akademik yılı ile birlikte pilotaj eğitimine başlıyor.

Pilotaj eğitimi yanında havacılık sektörüne yönelik 15 farklı alanda da eğitim verecek uluslararası geçerliliğe sahip 4 yıllık Havacılık eğitimlerin tümü KKTC’de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesinde verilecek ve programlara kontenjanlar çerçevesinde KKTC uyruklu öğrenci başvuruları devam ediyor.
“Pilot ve Hosteslik Eğitimi ile 14 Alanda Sertifikasyon Programı KKTC’de İlk Kez Uygulanacak”

Konuyla ilgili GAÜ Havacılık Yüksekokulun’dan yapılan açıklamada, Havacılık Yüksekokulu bünyesinde verilecek Havacılık Sertifikasyon ve Eğitim Programlarının PPL/AFA Koordineli Amatör Pilot Sertifikasyonu, CPL/AFA Koordineli Ticari Pilot Sertifikasyonu, ATPL/AFA Koordineli Hava Taşımacılığı Pilotu Sertifikasyonu, Uçuş Harekat Uzmanlığı, Hosteslik va Kabin Memurluğu, Havacılık Hukuku, Hava Alanı Yönetimi, Hava Yolları İşletmeciliği, Havacılık İngilizcesi, Havacılık Meteorolojisi, Uçuş Ekibi Kaynak Yönetimi, Havacılık Yönetimi, Havacılıkta İnsan Faktörü ve Yönetimi, Havacılık Emniyet ve Güvenliği, Havacılıkta Toplam Kalite Yönetimi ile Havacılık Kurulları ve Kuralları eğitimlerini kapsayacağını ifade etti.

Pilot ve Hosteslik ile Kabin Memurluğu yanında havacılık sektörü ile ilgili 14 farklı meslek grubuna yönelik düzenlenecek eğitim programlarının KKTC üniversiteleri arasında ilk kez GAÜ’de eğitime başladığı vurgulanırken eğitim programlarının Havacılık sektörüne yönelik mesleklerde kariyerlerine devam eden kişilerin mesleki bilgi ve dil gelişimlerine de önemli katkılar yapacağının altını çizdi.

“Sektörün 1 milyon Kişiye İhtiyacı var. KKTC Havacılık Eğitim Üssü Olacak”

Havacılık Yüksekokul Müdürü Dr. Hakkı Doğankaya ise yaptığı açıklamada öğrenci adaylarının üniversite 4 yıllık lisans eğitimi ile Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) tarafından sağlanan TC SHGM ve JAR FCL onaylı PPL, CPL veya ATPL diploması ve sertifikasına sahip olacağını ifade ederek GAÜ Havacılık uçuş programının KKTC Ercan Havalimanı konuşlu olarak uygulanacağını belirtti.

Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su ve Yönetici Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek ve AFA Genel Müdürü Sermed Temizkan’ın hazır bulunduğu toplantıda, havacılık ve pilotaj eğitiminde yeni dönemi başlatacak GAÜ-AFA işbirliği anlaşmasının geçtiğimiz aylarda GAÜ İstanbul kampüs ilk eğitm binasında imzalandığını hatırlatan Dr. Doğankaya, havacılık sektörü ile ilgili mesleklerin önümüzdeki 20 yılın yükselen meslekleri olacağına dikkat çekerek Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA arasında yapılan stratejik işbirliğinin, havacılık sektörünün önümüzdeki 20 yılda ihtiyaç duyacağı 1 milyon küresel mesleki bilgiye yön veren bireyin yetişmesine önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

“Mezunların AtlasJet’te İşleri Hazır. Uçuş Eğitimlerinde Ercan Havalimanı Eğitim Üssü Olacak”

Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA’nın birleşme kararı almasının ardından buradan mezun olacak öğrencilere Atlasjet’te çalışma imkanın doğduğuna da işaret eden Dr. Doğankaya, GAÜ ve AFA işbirliği ile küresel ve yerel düzeyde havacılık bilincinin geliştirilmesi, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile gerekli yasal izin sürecinin tamamlanmasının ardından AFA Uçuş Eğitim Organizasyonu yetkisi altında GAÜ kampüsünde Uçuş Akademisi Teori ve KKTC Ercan Havalimanı’nda Uçuş eğitimlerinin verileceğini vurguladı.

GAÜ Havacılık Programı’na kabul edilen öğrencilerin lisans diploması ile birlikte seçtiği düzeye göre başarılı olduğu takdirde, AFA tarafından sağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkisi ile JAR-FCL kapsamında PPL(A), CPL(A) veya ATPL(A) Pilot Lisanslarına sahip olma hakkı kazanacağını da ifade eden Dr. Doğankaya, ayrıca GAU kampüsünde uçuşa yönelik eğitim ve motivasyon amaçlı kapsamlı bir mock-up yanında dünya standartlarında simülator eğitimlerinin de GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde verileceği belirtti.

GAÜ Havacılık Programının genişletilmesi kapsamında GAÜ Havacılık Yönetimi programının “Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği” olarak YÖK onayı da aldığını ifade eden Dr. Doğankaya, dünyanın her yerinde geçerli olacak pilotaj eğitimi diploması ve GAÜ Havacılık Programları ile ilgili detaylı bilgiye GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Havacılık Yüksekokulu ile www.gau.edu.trweb adresinden ulaşabileceklerini belirtti.