Ülke Tanıtımı Ve Turizm Gelişiminde GAÜ Farkı

Ülke Tanıtımı Ve Turizm Gelişiminde GAÜ Farkı

GAÜ, DÜNYA TURİZM EĞİTİM DEVİ AH&LA’NIN TÜRKİYE VE KIBRIS MERKEZİ OLDU.

GAÜ , DÜNYA TURİZM OTORİTESİ AH&LA’NIN TÜRKİYE VE KIBRIS TEK YETKİLİSİ STATÜSÜNÜ KAZANDI

Girne Amerikan Üniversitesi ülke tanıtımı ve yükseköğretiminin gelişimi adına önemli bir başarıya daha imza atarak turizm eğitimi ve turizm dünya politikalarının belirlenmesinde dünya markası AH&LA’nın Türkiye ve tüm Kıbrıs’taki tek yetkili temsilcisi statüsünü kazandı.

Amerika`da 1953 yılında Turizm sektörü ve Konaklama eğiitiminin ihtiyaçlarının giderilmesi hedefi ile Michigan State University bünyesinde kurulan American Hotel &Lodging Association (AH&LA) Balkanlar ve Ortadoğu Bölge müdürü Ed Kastlı , Türkiye ve Kuzey Kıbrıs `taki stratejik ortaklığına , Turizm ve Otelcilik Eğitiminde son yıllardaki gelişim ve eğitim ortaklıkları ve uluslararası yaptığı akreditasyon başarılarından sonra Girne Amerikan Üniversitesi ile anlaşma yoluna gittiklerini açıkladı.

Türkiye ve Kıbrıs`ta bütün Kıbrısı içerisine alacak şekilde 2017 yılına kadar 5 yıllığına lisans anlaşması yapılarak Global Academic Partner (GAP) diplomalarının takdimi için Girne Amerikan Üiversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınarı ziyaret eden Ed Kastlı, AH&LA resmi internet sitesi olan www.ahlei.org’ta Girne Amerikan Üniversitesi’nin adınını yer almaya başlamasının önemine dikkat çekti.

“Turizm Sektörüne Kaliteli Eleman Yetiştirmede GAÜ ve AH&LA Güvencesi”

Girne Amerikan Üniversitesi Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Direktörü Yrd.Doç.Dr Ismet Esenyel ve Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu (INTEB) Başkan Yardımcısı Emete Toros’un da hazır bulunduğu Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Başkanlık Ofisinde gerçekleşen ziyarette bir açıklama yapan Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yapılan işbirlikleri neticesinde turizm sektörünün en büyük otelleri ile Türkiye`de eğitim anlaşmaları yapılacağı müjdesini vererek Türkiye`deki eğitimlerin Türkiye Yerleşkesi İstanbul kampüsün ilk eğitim binası Beşiktaş kampüsünde verileceğini belirtti. Geliştirilen eğitim programları ile turizm sektöründe aktif çalışan kişilere yönelik kısa vadeli 21 saatten 40 saate kadar profesyonel sertifikasyon programlarını Ekim ayında başlatacaklarını ifade eden Akpınar, departman çalışanları , supervisor ve üst düzey yöneticilere yönelik çok esnek ,güncel ve en yüksek standartta eğitim verileceğini ve bu eğitimleri AH&LA destekli , kendi alanlarında uzman yabancı ve yerli eğitim kadrosu ile verileceğini vurguladı.

Türkiyede özellikle Istanbul ve Antalya şehirlerinin son yıllarda büyük bir turizm destinasyonuna dönüştüğüne dikkat çeken Akpınar,, gelen yaklaşık 35 milyon turist sayısı ile Türkiye’nin Avrupa’da ilk 5 turizm destinasyonu arasına girdiğinin ifade ederek sektörün yabancı dil bilen, çağdaş turizm uygulamalarına sahip, donanımlı ve misafir memnuniyetini ön planda tutan personele ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

“Turizme Yönelik Toplumsal Bilinç ve Farkındalık Yeterli Değil”

KKTC de turizm bilincinin de hızla artması gerekliliğini sözlerine ekleyen Akpınar, bilincin daha küçük yaşlarda başlaması gerektiğinin altını çizdi. Bu amaçla, AH&LA yetkilileri ile bir ilk ilk gerçekleştirilerek, GAÜ Kolejlerinde , kariyerine Turizm ve Otelcilik endüstrisinde yön verecek olan genç nesillere AH&LA Hospitality and Tourism Management Program (HTMP) müfredatlarını uygulayacaklarını ifade eden Akpınar, uygulamanın çok yeni bir modül olduğundan online uygulamalar ile eğitimlerin tüm ada’ya yaygın halşe getirileceğini belirterek yükseköğretim ile birlikte lokomotif sektör olan turizm ile ilgili toplumsal bilincin gelişimine katkı ve yön vermeyi senato kararı ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin misyon olarak belirlediğini vurguladı.

Kıbrıs’taki genç nesillerin bakışını değiştirerek, otelcilik sektörüne ve dolayısı
ile hizmet sektörüne bakışın da değişmesine doğrudan etki programların ayrıca Şubat 2013’ten itibaren GAÜ ABD Yerleşkesi Washington DC Kampüsünde de eğitime başlayacağını açıklayan Akpınar, ayrıca AH&LA eğitim programlarının dünyada 1500 üniversitede uygulandığını belirtti.