GAÜ’den Havacılık ve Denizcilik Eğitiminde Büyük Atılım

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Havacılık ve Denizcilik Eğitiminde Büyük Atılım

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 25. yılında Havacılık ve Denizcilik eğitiminde dünya standartlarını yakalayacak atılımlarını sürdürüyor.. GAÜ’den yapılan açıklamada Denizcilik ve Havacılık eğitiminde teorik bilgilerin yanında dünya standartlarında uygulanan pratik eğitimlerinde önemine dikkat çekildi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık eğitimi alanında dünya standartlarında eğitim vereceği Havacılık ile ilgili bölümler ve pilotaj eğitiminde teknik donanım ve alt yapısını geliştirecek projelere imza atmaya devam ediyor. Havacılık fakültesi bünyesinde eğitim görecek öğrencilerin dünya standartlarında eğitim almaları için hazırlıklar tamamlanırken diğer fakültelerde lisans eğitimini tamamlayan GAÜ öğrencileri 18 aylık pilotaj eğitimini de ayrıca GAÜ farkı ile alabilecekler.

Kıbrıs adası üzerinde pratik uçuş eğitimlerinin de gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü bölümde İngiltere Kampüsüne de uçuşların gerçekleştirileceği projeler yeni akademik yıl ile birlikte hayata geçecek. Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Havacılık fakültesi ile ilgili alt yapı projelerinin olgunlaştığını ve önümüzdeki akademik yıl ile birlikte hayata geçmeye başlayacağı belirtildi. Ada üzerinde oluşturulması öngörülen üçgende pratik ve teorik eğitimlerin verileceğinin de altı çizildi
GAÜ Eğitim Teknesi Uluslararası sularda 3 gün Eğitim Verdi

2009-2010 akademik yılı içerisinde GAÜ Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Celal Barla’nın katılımı ile imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile “Öğretim Üyesi değişimi”, “Destek ve Program geliştirme projeleri” ve “Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO STCW kuralları doğrultusunda Zabitan Ehliyeti alınmasına destek sağlanması “ konularında varılan kararlar Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC denizcilik sektörü için büyük önem taşıyor. GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Güverte Kaptanlığı bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı da destek veriyor.

GAÜ Denizcilik fakültesinin teorik ve pratik eğitimlerinde karada ve denizde devam edildiğinin de belirtildiği açıklamada 20 Temmuz Yat rallisine tek katılan üniversitenin GAÜ olduğu hatırlatılarak denizcilik fakültesi öğrencilerinin 3 gün boyunca Akdeniz’in uluslar arası sularında 250 deniz mili yol alarak harita okuma, radar okuma, simulasyon kullanma, gece yol alma ve tekne bakım konularında pratik eğitimlerini sürdürdükleri ifade edildi.
Eğitim Limanı KKTC’de İlk Olacak

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında yeni bölümler açmaya ve yeni bölümler ile ilgili alt yapı oluşturacak projelere devam ediyor. Denizcilik İşletmeciliği, Lojistik ve Ulaştırma ve Güverte Kaptanlığı bölümlerine öğrenci almaya başlayan GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Fakültesi yeni binaları ile birlikte eğitim limanının entegre bir tesis olarak inşaatına önümüzdeki akademik yıl içerisinde başlanacak.

GAÜ’den eğitim limanı ile ilgili yapılan açıklamada özelde GAÜ öğrencilerinin hizmetine sunulacak ve Girne için önemli bir alt yapıyı da sağlayacak olan eğitim limanı ve marinanın öğrencilerin denizcilik eğitimini tüm yönleri ile almaları için amaçlandığını vurguladı. 5 metreden 30 metreye kadar çeşitli eğitim teknelerinin öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe indirgeyebilmeleri amacıyla kullanılacağının da altının çizildiği açıklamada eğitim limanı ve marinasıyla birlikte tam donanımlı Denizcilik fakültesinin
KKTC’de ilk ve tek olacağını belirtilerek denizcilik eğitimi için alt yapının önemine dikkat çekildi

GAÜ’nün 25. yılında kıtalar ötesi bir dünya üniversitesi olduğunun da ifade edildiği açıklamada “ 3 Kıta 4 Kampüs Tek Üniversite” vizyonu ile GAÜ’nün denizcilik ve havacılık eğitiminde dünya standartlarını yakaladığına işaret edilerek altyapıların sona ermesiyle Denizcilik ve Havacılık fakültelerinin KKTC’de ilk ve tek olacağı vurgulandı.