GAÜ Türkçe Hukuk Bölümü KKTC Kotenjanlar Açıklandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Türkçe Hukuk Bölümü KKTC Kotenjanlar Açıklandı

GAÜ, 2012-2013 AKADEMİK YILI İLE BİRLİKTE EĞİTİME BAŞLAYACAK YÖK ONAYLI TÜRKÇE HUKUK BÖLÜMÜNE KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEĞİNİ AÇIKLADI.

Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs İngilizce eğitim dili ile sürdürdüğü Uluslararası Hukuk lisans ve yükseklisans programları yanında YÖK ve YÖDAK onaylı Türkçe Hukuk lisans eğitim programına KKTC uyruklu öğrenci alınacağnı açıkladı.

GAÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada Anglo Sakson hukuk sistemi temelinde eğitimlerini sürdüren İngilizce hukuk bölümü yanında Kıta Avrupası hukuk sistemi temelli Türkçe hukuk bölümünün 2012-2013 akademik yılı için sınırlı sayıda öğrenci kabul edeceği ifade edildi.

“Türk Hukuk Sistemine Yön Veren Otoriteler GAÜ Akademik Kadrosunda”

GAÜ Hukuk Fakültesinde öğrenime başlayacak öğrencilerin Anglo Sakson ve Kıta Avrupası hukuk sistemlerinin her ikisini de yakından görme ve öğrenme fırsatı yanında dönemsel olarak eğitimlerine GAÜ küresel kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD kampüslerinde devam etme hakkı da kazanacağının belirtildiği açıklamada KKTC ve Türk hukuk sistemine yön veren kanaat önderleri ve hukuk otoritelerinin GAÜ akademik kadrosunde yer aldığı ifade edildi.

Prof. Dr. Dr. Demirbulak’ın ilk doktora eğitimini Kamu Maliyesi alanında ikinci doktora eğitimini ise Avrupa Birliği alanında tamamlayarak Prof. Dr.Dr. akademik ünvanını taşıyan ender bilim insanları ve hukukçulardan olduğunun da vurgulandığı açıklamada Prof. Dr Dr. Demirbulak’ın Küçük Esnaf ve Sanatkarın Vergilendirilmesi, 21. Yüzyıl Eşiğinde Türkiye’de Medya Ekonomisi, Avrupa Topluluğu ve Avrupa Birliğinin Ekonomik Temelleri’nin Mali Hukuki Yansımaları, Türkiye Avrupa Birliği Hukukunda Temel Özgürlükler, Avrupa Birliği Hukuku ve Temel Haklarımız, Avrupa Birliği Hukuku ve Ekonomi Politikası ve Müzakereler konu başlıkları ile yayınlanmış bilimsel yayınlarının bilim literatüründe yer aldığı kaydedildi.

YÖK ve YÖDAK onaylı Türkçe Hukuk bölümü yanında 57 bölümde yükseköğretime başlamak isteyen öğrenci adaylarının bölümler ve burslar ile ilgili detaylı bilgiye GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.trweb adresi veya kayıt@gau.edu.tre-posta adresi ile 650 20 00 - 1179-1205-1185 no’lu telefon numaralarından alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 11 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul ve 8 fakültede eğitim veren 47 lisans bölümüne ek olarak 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinin de eğitime başlayacağı hatırlatıldı.