GAÜ Denizcilik Eğitiminde KKTC Sınırları Aştı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Denizcilik Eğitiminde KKTC Sınırları Aştı

Kazakistan’ın İlk Denizcilik Eğitim Merkezi Girne Amerikan Üniversitesi tarafından kuruluyor.
Girne Amerikan Üniversitesi Türkiye Kampüsü İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binasında düzenlenen törenleimzalanan resmi anlaşma ile Kazakistan’ın ilk denizci adayları eğitime başlıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, dünyanın önde gelen petrol ve gaz üreticisi Kazakistan’ın önde gelen düşünce kuruluşları, vakıf ve üniversiteleri ile sürdürdüğü temaslar neticesinde gerek Orta Asya gerekse KKTC için önemli sonuçlar doğuracak çeşitli anlaşmalara imza atmaya devam ediyor.

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kazakistan Britanya Teknik Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma ile Orta Asya ve Türk dünyasının önemli ülkelerinden Kazakistan’ın ilk denizcilik eğitim merkezi GAÜ tarafından kurulurken Kazak denizci adayları Girne Amerikan Üniversitesi Türkiye Kampüsü İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası ile Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te eğitim görecek.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Kazakistan Britanya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İskender Beisembetov tarafından imzalanan anlaşma ile deniz bilimleri alanında Kazakistan’da yeni bir dönem başlarkenGirne Amerikan Üniversitesi Türkiye Kampüsü İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binasındadüzenlenen resmi törende GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi de hazır bulundu.
“Kazak Denizci Adayları Akdenizin Uluslararası Sularında Eğitim Görecek”

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Başkanlık Ofisinden yapılan açıklamada Kazakistan Britanya Teknik Üniversitesi ile Girne Amerikan Üniversitesi İstanbul’un Kazakistan Cumhuriyeti için Denizcilik Fakültesi kurulması programında eğitim üssü olacağı ifade edilirken öğrenci etkin değişim sürecidenizcilik bilimleri Kazak öğrenci adaylarınınteorik eğitimlerini İstanbul Kampüsünde pratik eğitimlerini ise Girne Kampüs bünyesindeki eğitim tekneleri ile Akdenizin uluslararası sularında tamamlayacakları vurgulandı.

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından eğitilecek Kazakistan’ın ilk denizcilerininGAÜ yurtdışı kampüslerinde dönemsel eğitimlerine devam edeceklerinin belirtildiği açıklamada yeni akademik yıl öncesinde eylül ayı içerisinde GAÜ İstanbul kampüsünde düzenlenecek tören ile eğitimlerin resmen başlayacağının altı çizildi.
“KKTC Uyruklu Öğrenci Adayları da Kabul Edilecek”

Kazakistan’ın Orta Asya genelinde gelişim sürecinde ihtiyaç duyduğu başta güverte, deniz insanı , kaptan ve uzak yol kaptanı yetiştirme sürecinde Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulunun tam destek vereceğinin de ifade edildiği açıklamada Kazak denizci adaylarının mezuniyetlerinde çift diploma sahibi olacakları belirtildi.

Ayrıca yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversite Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesindeki bölümler için KKTC uyruklu öğrenci adaylarının başvurularının devam ettiğine dikkat çekilerek KKTC uyruklu öğrencilerin eğitimlerine GAÜ yurtdışı kampüsleri ve öğrenci gelişim programı ile Kazakistan Britanya Teknik Üniversitesinde devam edebileceklerinin altı çizilirken denizcilik yüksekokulu bölümleri ile ilgili detaylı bilgiye öğrenci adaylarının www.gau.edu.trweb adresi ile 650 20 00 ‘nolu telefondan ulaşabilecekleri vurgulandı.