GAÜ 10 Yeni Bölüme KKTC Uyruklu Öğrenci Alacak

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 10 Yeni Bölüme KKTC Uyruklu Öğrenci Alacak

KKTC ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA BİR ÇOĞU İLK DEFA GAÜ’DE AÇILACAK OLAN VE YÖK KİTAPÇIĞINDA DA YER ALACAK 10 YENİ BÖLÜM 2012-2013 AKADEMİK YILINDA KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİ KABUL EDECEK.

Girne Amerikan Üniversitesi, yükseköğretim’de 27. yılını geride bırakmaya hazırlanırken 2012-2013 akademik yılı ile birlikte öğrenci kabul edeceği 10 yeni bölüm için Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ndan onay aldı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs’ta yükseöğretimi tercih eden öğrenci sayılarının artmasına doğrudan etki edecek yeni bölümlerden birçoğunun KKTC üniversiteleri arasında ilk defa öğrenime başlayacağı belirtildi.

Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 11 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul, 8 fakülte, ve 1 enstitüde, 48 lisans, 31 yüksek lisans ve 10 doktora programında eğitim veren Girne Amerikan Üniversitesi, 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerine de KKTC uyruklu öğrenci kabul edecek.
Yatay Geçişle KKTC Uyruklu Öğrenci Kabul Edilecek

Ayrıca yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı için KKTC uyruklu öğrencilere yönelik yatay geçiş kontenjanlarının belirlendiği belirtildi.

2012-2013 Güz dönemi için yatay geçişle yükseköğretimlerine Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ve yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye kampüslerinde ek eğitim ücreti ödemeden sürdürecek öğrenciler ayrıca çeşitli oranlarda eğitim bursu hakkı da kazanacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada 2012-2013 akademik yıl güz döneminde 8 fakülte, 5 Yüksekokul olmak üzere toplam 48 lisans programına eşdeğer programlara yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin 10 Eylül 2012 tarihinde kadar GAÜ Öğrenci İşlerine şahsen başvurları gerektiği vurgulandı.

Yatay geçiş ile öğrenci kabul edecek bölümler ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.trweb adresi ile 650 20 00 (1205-1179-1184) telefon numaralarından alınabileceğinin altının çizildiği açıklamada öğrenci adaylarından talep edilecek belgelerin KKTC kimlik kartı fotokopisi, lise diploması fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, resmi not döküm belgesi ile almış oldukları derslerin ders içeriklerini gösteren belge olduğunun altı çizildi.