KKTC Fahri Elçisi Olarak Kirgizistan’a Döndüler

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Fahri Elçisi Olarak Kirgizistan’a Döndüler

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kırgızistan’ın önde gelen üniversitelerinden Bişkek Finans ve Ekonomi Akademesi arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan akademik işbirliği anlaşması öğrenci değişim programı çerçevesinde yaz stajları ile yaz okulu derslerini GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde tamamlayan Kırgız öğrencilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törende GAÜ Genel Sekreteri ve öğretim görevlisi Dr. Sualp Davut da hazır bulundu.

GAÜ Girne Kampüsü Başkanlık Ofisinde düzenlenen törende İşletme ve Turizm Otelcilik Konaklama bölümlerinde yaz dönemi eğitimlerini tamamlayan Kırgız öğrencilere sertifikaları GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi tarafından verildi.
“GAÜ, KKTC ve Dünya arasında Bilim ve Kültür Köprüsü Kurmuştur”

Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi , GAÜ ile BAFE arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının 2004 yılında Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve kendisinin hazır bulunduğu toplantıda imzalandığını hatırlatarak, iki üniversite arasında imzalanan anlaşmanın her iki ülke ve üniversitelerine önemli katkılar ve açılımlar kazandırdığına dikkat çekti. Kırgızıstan ve KKTC arasında bilim ve kültür köprüsünü kurulduğunu ve uzun yıllardan beridir sürecin devam ettiğine işaret eden Vehbi, GAÜ’nün 120’nin üzerinde dünya üniversitesi ile imzaladığı benzer anlaşmalar ile KKTC ve kültürünün yanında yükseköğretim sistemi ve üniversitelerinin tüm dünyaca tanınmasına önemli katkılar yaptığını vurguladı.

GAÜ’nün 27 yıllık bilimsel bilgi birikimi ile Orta Asya yükseköğretimine yön verdiğini belirten Vehbi, iki ülke arasında kurulan bilim ve kültür köprüsünün Kırgız öğrencilere kıtalararası yükseköğretimin kapılarını açtığını vurgulayarak öğrenci değişim programı ile eğitimlerini GAÜ’nün yurt dışı kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD ile Türkiye Kampüsleri ile öğrencilerin gelişimlerine güç katttığını ifade etti.
“KKTC Fahri Elçisi ve Dünya Vatandaşı Olarak Ülkemize Dönüyoruz”

Sertifika töreni sonunda GAÜ TV Aktüel Haber programının sorularını cevaplayan Kırgız öğrenciler KKTC’yi yakından tanımaktan ve GAÜ’de eğitim görmekten mutlu olduklarını belirttiler. KKTC’nin fahri elçisi ve küresel eğitim vizyonu ile bir dünya vatandaşı olarak ülkelerine döneceklerinin altını çizen Kırgız öğrenciler GAÜ’nün eğitim kalitesi ve 27 yıllık bilimsel bilgi birikiminin üniversite eğitimlerine ve kariyer gelişimine önemli katkılar yaptığını vurguladılar. Stajlarını tamamlarken Girne’ nin eşsiz doğa güzeliklerini kültürel miraslarını ve KKTC vatandaşlarının samimi yardımsever ve konukseverliğinden kendilerini ülkelerinde hissetiklerini de belirten Kırgız öğrenciler yeterlilik ve kültürel etkileşim kazanma fırsatnı kendilerine tanıyan GAÜ ailesi bireylerine teşekkür ederek bir sonraki akademik yılda tekrar GAÜ Kampüslerinde eğtimlerine devam etmek istediklerini ifade ettiler.