GAÜ Mimarlık Fakültesi Özel Yetenek Bölüm Kontenjanları Açıklandı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Mimarlık Fakültesi Özel Yetenek Bölüm Kontenjanları Açıklandı

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim veren İç Mimarlık ve Grafik bölümleri kontenjanları açıklandı.

Konuyla ilgili Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinden yapılan açıklamada KKTC uyruklu öğrenci adayları için özel yetenek sınav başvurularının başladığı ve İç Mimarlık ile Grafik tasarım bölümnlerinin özel yetenek sınavı ile kontenjanlar dahilinde sınırlı sayıda öğrenci kabul edeceği ifade edildi.

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD’de düzenlenen çeşitli uluslararasıMimarlık, İç Mimarlık ve Grafik Tasarım yarışmalarında ödülleri yanında Türkiye’nin önde gelen mimarlık ödüllerinden Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık ödülleri sahibi İç Mimarlık ve Grafik Tasarım bölümlerinde özel yetenek sınavı ile eğitime başlayacak KKTC uyruklu öğrenciler ek eğitim ücreti ödemeden GAÜ yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye Kampüsü İstanbul yerleşkesi ilk eğitim binasında eğitimlerine devam edebilecekler.

Ayrıca yapılan açıklamada Spor Yüksekokulu bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yönetimi ve Rekreasyon Yönetimi bölümleri ile Sahne Sanatları Yüksekokulu bünyesinde eğitimlerinin sürdüren Dans bölümü ve Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim veren İç Mimarlık ve Grafik bölümleri gibi özel yetenek gerekiren bölümler ile ilgili öğrenci adaylarının detaylı bilgiye www.gau.ed.tr web adresi veya gau@gau.edu.tr elektronik posta adresi ile 6502000/ 1205-1179 no’lu telefonlardan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından ulaşılabileceğinin de altının çizildi.

“Mimarlık Öğrencileri İtalya’da Düzenlenen Avrupa Birliği Mimarlık Yaz Okulunda Eğitim Görüyor”

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Güzel Sanatlar Tasarım fakültesi Mimarlık bölümü öğrencileri Mücadele Eden Mekan, Duyarlı Mimarlık (Contested Space, Responsive Architecture) başlığıyla İtalya’da düzenlenen Avrupa Mimarlık Yaz Okulu eğitim programına katıldı.

.
Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Luisa Morgantini ve İtalya'nın Supino kenti Belediye Başkanı Alessandro Foglietta’nın ev sahipliği gerçekleşecek Avrupa Mimarlık Yaz Okuluna GAÜ ile birlikte İngiltere’den Westminster Üniversitesi ve University College London kurucu ve yürütücü üye statüsü ile katılıyor.


20-27 Ağustos 2012 tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen Avrupa Mimarlık Yaz Okulu ile ilgili açıklama yapan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, GAÜ’nün atölye yürütücüleri olarak ve GAÜ Mimarlık bölümünden öğrencilerin katıldığı yaz okulunun öğrenci gelişimine önemli katkılar yaptığını ifade ederek GAÜ öğrencilerinin dünyanın önde gelen Mimarlık Fakültelerinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerle eğitim deneyimlerini paylaşmak, diğer yaklaşımlardan faydalanmak ve uluslararası bir ortamda başarılarını sergileme fırsatı yakaladıklarını vurguladı.

Ayrıca Mimarlık Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri ve İç Mimarlık Bölüm başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri yaptıkları açıklamada Avrupa Mimarlık yaz okulu sonunda GAÜ heyetinin adaya dönmesi ile birlikte özel yetenek sınavlarının düzenleneceği ve öğrenci gelişiminde en üst düzeyi yakalama hedefi ile düzenlenen atölye çalışması, konferans, seminer ve uluslararası yaz okulları ile ilgili her türlü bilginin yeni öğrenciler ile özel yetenek sınavları döneminde paylaşılacağını vurguladılar.