Avrupa Birliği Standartlarında Mühendislik Eğitimi Onay Sürecinde

Haberler

GAÜ'DEN

Avrupa Birliği Standartlarında Mühendislik Eğitimi Onay Sürecinde

GAÜ Mühendislik fakültesi bölümleri ASIIN denklik ve akreditasyon süreci ile 13 mühendislik eğitim laboratuvarı, akademik kadro ve müfredat Avrupa Birliği yükseköğretim bölgesi içerisine girecek.

Mezunların diplomalarında ASIIN ve EUR-ACE® onayı yer alacak. Diplomalarındaki ASIIN ve EUR-ACE® onayı ile GAÜ mezunları önemli bir fark ve farkındalık yaratacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi akademik programları Avrupa Birliği’nin önde gelen fen ve mühendislik bilimlerini denetleme ve akreditasyon kurumu ASIIN (Accreditation Agency for Degree Programmes in Engineering, Informatics, the Natural Sciences and Mathematics) akreditasyon sürecinde olumlu bir mesafe aldı.Bu sürecin sonunda,Aralık 2012'de Mühendislik Fakültesi akademik programları ASIIN tarafından akredite olacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitim veren mühendislik disiplinlerinden Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Endüstri Mühendisliği bölümlerinin merkezi Almanya’da bulunana Avrupa Birliği ülkelerinde fen ve mühendislik eğitimlerininin AB standart ve yükseköğretim sistemi kriterlerine göre denetleyen otorite ASIIN, denetleme süreci sonunda son derece olumlu izlenimler edindiklerini Üniversite yetkililerine aktardı.Mühendislik Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Zafer Ağdelen GAÜ TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

“Avrupa Yüksek Öğrenim Alanı İçerisine Giriyoruz”

ASIIN denkliği ve akreditasyon süreci ile GAÜ Mühendislik Fakültesi akademik programlarının Avrupa Birliği (AB) yükseköğrenim alanı içerisine gireceğini ifade eden Doç. Dr. Ağdelen, ASIIN otoriteleri tarafından ileri mühendislik disiplinleri eğitim merkezi TechnoPark laboratuvarları teknolojik altyapısı yanında akademik program, müfredat ve öğretim görevlilerinin bilimsel çalışmalarının incelenerek sürecin başladığına dikkat çekerek ASIIN akreditasyon ve denkliğinin GAÜ Mühendislik Fakültesi bölümlerinin Avrupa Birliği (AB) yükseköğretim kalite ve kriterleri ile eğitim verdiğinin göstergesi olacağını vurguladı.

“13 Bilimsel Eğitim Laboratuvar AB Kriterlerinin Üzerinde”

Mühendislik eğitiminde dünya standartlarında eğitim verme ve öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıma amacıyla eğitim veren Fizik, Kimya, Yazılım Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Internet Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme, Alternatif Enerji, Bilgisayar, Elektronik, Ergonomi ve İş Etüdü, PLC ve Mikroişlemci, Elektrik Makineleri, Mekatronik, Yazılım Geliştirme ile Haberleşme ve Mikrodalga laboratuvarlarının altyapı ve teknolojik özelliklerinin Avrupa Birliği eğitim kriterlerinin üzerinde olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ağdelen, ASIIN akreditasyon süreci ile GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Techno-Park bilim merkezinin eğitim laboratuvarları ile ileri Mühendislik eğitimlerinin ve bilimlerinin çekim merkezi olacağının altını çizdi.

“Mezunların Diplomalarında ASIIN ve EUR-ACE® Onayı Yer Alacak”

Mezun GAÜ öğrencilerinin diplomalarında yer alacak ASIIN ve EUR-ACE® onayının mezunların kariyerindeki önemine işaret eden Doç. Dr. Ağdelen, GAÜ Mühendislik Fakültesi diplomalarında yer alacak ASIIN ve EUR-ACE® onayı ile GAÜ mezunlarının önemli bir fark yaratacağını ifade ederek merkezi Almanya’da bulunan Avrupa Birliği’nin önde gelen fen ve mühendislik eğitimleri akreditasyon kurumu ASIIN denklik sürecinin başlamasıyla birlikte Girne Amerikan Üniversitesinin diğer mühendislik fakülteleri arasında önemli bir fark ve farkındalık yaratarak öğrenci gelişimini en üst düzeye taşıyan teorik ve pratik yükseköğretiminin Avrupa Birliği tarafından onaylandığını vurguladı.

“KKTC Yükseköğretiminin Tanınması Adına Önemli Bir Referans”

ASIIN akreditasyon sürecinin sonlanması ile GAÜ’nün Avrupa yükseköğrenim alanı içerisinde ve Avrupa Birliği standartlarında eğitim verdiğinin belgeleneceğinin de altını çizen Doç. Dr. Ağdelen, sürecin KKTC yükseköğretim sisteminin tanınması adına önemli bir referans olduğunu da vurgulayarak sürecin öğrenci gelişimine ve mezun öğrencilerin kariyerlerinde başarılı olmalarına önemli katkılar yapacağını ifade etti.