Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Haberler

GAÜ'DEN

Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz akademik yıl içerisinde kurulan Bilek Güreşi spor kulubü yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Spor Kompleksi ve Fitness merkezinde Türkiye şampiyonluğunu ülkemize getirme hedefi ile çalışmalarını sürdüren Bilek Güreşi takımı sporcuları KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu bilek güreşi milli takımında uluslararası müsabakalrda başarılı dereceler elde ettiler.

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonasının düzenlendiği Eskişehir’den 110 kiloda bronz madalya ile KKTC’ye dönen bilek güreşi milli takımında yer alan GAÜ öğrencileri adına açıklama yapan Türkiye üçüncüsü Macit Özaltan, uluslararası müsabkalarda KKTC ve GAÜ’yü temsil etmekten büyük gurur duyduklarını belirterek GAÜ’nün yine bir ilke imza atarak üniversite bünyesindeki spor kuluplerine bilek güreşini ekledikleri ve dünya standartlarında tesislerde müsabakalara hazırlanmalrı için imkan sunan Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ile Spor Koordinatörü Muzaffer Doğgün’ teşekkür etti.
“Federasyon’dan GAÜ’ye Teşekkür”

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Genel Sekreteri Ali Dahlemaroğlu, GAÜ Bilek Güreşi takımının çalışmalarını yerinde izleyerek Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar’ı ziyaret etti.

GAÜ’nün üç sporcusunun KKTC Milli Takımında yer almasından ve GAÜ’nün bilek güreşi sporunun ülkede gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı Türkay Akpınar’a teşekkür eden Dahlemaroğlu, GAÜ sporcularına başarılarının devamını dileyerek GAÜ Spor Kulübü’ne Bilek Güreşi Masası hediye etti.
“Hedef Türkiye Şampiyonluğu”

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar ise ziyarette yaptığı konuşmada GAÜ’nün spor federasyonu ve kulüpleri ile birlikte ülke sporunun gelişlmesi için önemli projelere imza attığını ifade ederek GAÜ spor kulüplerinin ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında üniversite ve KKTC’yi başarıyla temsil ettiğini belirtti.

Ülke sporu yanında ülke gençlerinin eskrim, salon futbolu, masa tenisi, tenis, hentbol, basketbol, voleybol gibi birçok branşta başarılı olması için alt yapı ve tesislerini özelde Girne genelde KKTC’nin hizmetine sunduğunu vurgulayarak Bilek Güreşi takımının hedefinin Türkiye şampiyonluğunu adaya getirmek olduğunu ifade etti.