Uluslararası Antropoloji Sempozyumu GAÜ’de Düzenleniyor

Haberler

GAÜ'DEN

Uluslararası Antropoloji Sempozyumu GAÜ’de Düzenleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Mekan ve Yer Antropolojisi” konulu uluslararası sempozyum düzenleniyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenecek sempozyuma antropolog, mimar, şehir planlamacı ve siyaset bilimcileri katılacak.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge tarafından açılışı gerçekleştirilecek sempozyum 27 Temuz 2012, cuma günü saat 09.00-17.00 saatleri arasında dört oturumda halka açık olarak düzenlenecek.

KKTC’de ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te düzenlenecek uluslararası antropoloji sempozyumuna Jakob Rigi, Rebecca Bryant, Ercan Gündoğan, Senem Doyduk, Emine Köseoğlu, Senem Zeybekoğlu Sadri, Shahin Keynoush, Bahar Aktuna, Gülten Göze ve Hossein Sadri disiplinler arası bir alan olan Mekan ve Yer Antropolojisi konu başlığı altında bildiriler sunarken GAÜ yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD yerleşkelerinden görev alan bilim insanları da tele konferans yöntemi ile sempozyuma on-line katkı koyacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye www.gau.edu.trweb adresi ile 650 20 00 no’lu telefondan Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ulaşarak alınabilecek. Uluslararası sempozyum GAÜ TV’den canlı yayınlanacak.

“Mimarlık Sadece İnşa Süreci Değil, Sosyal, Kültürel ve Düşünsel Bir Olgu Olarak Algılanmalıdır”

Uluslararası Antropoloji sempozyumu ile ilgili bir açıklama yapan Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili ve Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hossein Sadri, düzenlenecek sempozyumun farklı disiplinlerin bir araya gelerek yeni düşünceler ve bilgi alanlarının üretilmesi konusunda akademik bilgi birikimine katkılar yapacağına işaret ederek "bugün dünyada üniversitelerinin bir kısmı araştırma odaklı çalışıp, bilgi üretmektedirler. Diğer üniversiteler ise bilgiyi kullanmaya ve sadece eğitime odaklanmışlar. GAÜ olarak son yıllarda daha fazla araştırmacı bir üniversite olmaya çalışmaktayız ve bence bu sempozyum bu alanda başarılarımızı göstermektedir” dedi.

Konunun güncelliği ve sunulacak bildirilerde ilk kez ortaya konulacak teorilerin bulunması, sempozyumun duyurularının hızlı bir şekilde dünyanın birçok yerinde ilgi görmesine sebep olduğunu, hatta deniz aşırı üniversitelerden skype’la konferansa katılma talepleri aldıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Sadri, bu nedenlerle en kısa zamanda bildirileri kitap haline getireceklerini söyledi ve ekledi. “Eminim bu sempozyumda sunulan bildiriler açacakları yeni ufuklarla birçok akadmik çalışmaya kaynak olacaklar ve bu sempozyum akademik ortamlarda çok konuşulacaktır” dedi.