Turizm Eğitiminde Önemli Gelişme

Haberler

GAÜ'DEN

Turizm Eğitiminde Önemli Gelişme

DÜNYA DEVİ AH&LA KKTC ve Türkiye`de GAÜ İMZALANAN ANLAŞMA İLE TURİZM EĞİTİMİNDE DÜNYA MARKASI AH&LA’NIN TÜRKİYE VE KKTC’DEKİ TEK YETKİLİSİ OLMAYA HAK KAZANDI.

ANLAŞMANIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ VE EĞİTİMLERİN BAŞLAMASI İLE TURİZM EĞİTİMİ İLE SEKÖTRE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMEDE GAÜ ÖNEMLİ BİR FARK VE FARKINDALIK YARATACAK.

TÜRKİYE VE KKTC GENELİNDE AH&LA-GAÜ TURİZM EĞİTİM PROGRAMLARI 2012-2013 AKADEMİK YILI İLE BİRLİKTE EYLÜL AYINDA BAŞLIYOR.

Girne Amerikan Üniversitesi, Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu kurucu başkanı Serhat Akpınar’ın imza koyduğu anlaşma ile turizm eğitiminde dünya devi küresel otorite AH&LA’nın Türkiye ve KKTC’de tek yetkilisi oldu.

Michigan State University tarafından kurulan ve kurulduğu günden bugüne dünya turizm eğitimine yön veren ve turizm politikalarının oluşmasında etkin rol alan kanaat önderlerini yetiştiren Amerikan Oteller ve Konaklama Birliği Eğitim Enstitüsü (AH&LA American Hotel and Lodging Associaiton ) ile imzalanan Küresel Akademik Program anlaşmasına ile Girne Amerikan Üniversitesi turizm eğitiminde önemli bir fark ve farkındalık yaratacak.

Konuyla ilgili GAÜ Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada GAÜ adına Serhat Akpınar’ın ve AH&LA adına AH&LA Başkanı Robert L.Steele imza koyduğu anlaşma ile GAÜ, Türkiye ve KKTC’de tek yetkili üniversite olarak AH&LA eğitim ve sertifika programlarını 2012-2013 akademik yılının başlaması ile birlikte eylül ayında yürürlüğe koyuyor.

Dünya Turizmine Yön Veren 45 Ülkede Uygulanıyor

1952 yılında, turizm sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek üzere Michigan State Üniversitesi’nin kampüsünde kar amacı gütmeyen bir vakıf olarak kurulan ve turizm, otelcilik ve konaklama eğitimi alanında dünyanın en yetkin kuruluşlarından biri olan AH&LA eğitim ve sertifika programları GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ile Türkiye Yerleşkesi İstanbul Kampüsün ilk eğitim binasında eğitim vermeye başlayacak.

Ayrıca yapılan açıklamada Turizm ve Otelcilik Sektöründe çalışan profesyonellerin yoğun ilgi gösterdiği ve 45 ülkede birçok üniversite tarafından başarılı bir şekilde uygulanan AH&LA diploma programlarının Turizm Yönetimi ve Yiyecek & İçecek Yönetimi diplomalarının yanı sıra Mesleki Uzmanlık Sertifası almak isteyenler için de Odalar Kısım Yönetimi, Yiyecek ve İçecek Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Uluslararası Turizm İşletmesi Yönetimi, Satış ve Pazarlama Yönetimi ile Kulüp ve Mekan Yönetimi alanlarında geniş bir yelpazede eğitime başlayacağı ifade edildi.

“Mezunlar Küresel Bilgi ve Turizm Politikalarına Yön Verecek”

Anlaşma sonrası önemli açıklamalarda bulunan Girne Amerikan Üniversitesi, Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu kurucu başkanı Serhat Akpınar, küresel rekabette küresel bilginin önemine işaret ederek GAÜ’nün AH&LA eğitim programlarının Türkiye ve KKTC’deki tek yetkili eğitim kurumu olmasının turizm eğitimi yanında ülke turizmin tanıtımına da önemli katkılar yağacağını ifade etti.

GAÜ Turizm Otelcilik ve Konaklama Yüksekokulu bünyesinde eğitimlerine devam eden öğrencilerin de ayrıca AH&LA eğitim programlarına da devam edebileceklerinin altını çizen Akpınar, AH&LA programları ile Uluslararası Konaklama Yöneticiliği programının uyumlu hale getirilmesinin eğitimlerine GAÜ kampüslerinde devam eden Turizm bölümü öğrencilerinin gelişimini en üst düzeye taşıyacağını vurguladı.

Anlaşma ile çok yakın bir zamanda Amerikan Oteller ve Konaklama Birliği Eğitim Enstitüsü ile "Turizm ve Otelcilik Eğitmeni " programlarını da başlatacaklarını belirten Akpınar, GAÜ Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksek Okulu ve Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu`nun yeni akademik yıl içerisinde yeni turizm programlarını açıklayacağının müjdesini de vererek GAÜ ve AH&LA turizm eğitim programları ile mezunların küresel bilgi ve turizm politikalarına yön verecek alanlarında tescilli uzman kişiler olarak kariyerlerine başlayacaklarına dikkat çekti.