GAÜ’den Tarihe Ve Denktaş’a Vefa Örneği

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Tarihe Ve Denktaş’a Vefa Örneği

GAÜ'den Tarihe Ve Denktaş'a Vefa ÖrneğiGİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ, KKTC ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİREREK BİLİMSEL VE AKADEMİK BAKIŞ İLE RAUF RAİF DENKTAŞ WEB SİTESİNİN KURULUMUNU TAMAMLAYARAK HİZMETE SOKTU.

20 Temmuz Barış ve Özgürlik bayramı kutlamalarının 38.yılının kutlandığı 20 Temmuz 2012 günü Girne Amerikan Üniversitesi manevi değeri yüksek çok özel bir projeyi daha gerçekleştirdi.

Denktas.info adresi ile açılan siteye izleyiciler ve araştırmacılar üye olarak dilek ve mesajlar yanında katkı da yapabilecek.

Kıbrıs Türk toplumu liderlerinden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın eserleri, fotoğrafları, yaşamı, Kıbrıs ile ilgili tezleri ve makaleleri ile daha önce hiç yayınlanmaış Denktaş fotoğrafları ve görüntülerinin de yer alacağı site ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada web sitesinin Gazeteciler Cemiyeti ile GAÜ’nün birlikte ilk kez KKTC’de düzenlediği “Tarihe Damga Vuran Lider Rauf Raif Denktaş” fotoğraf sergisinin açılış günü ile de hizmete girmesinin önemine dikkat çekilerek doğru, bilimsel, nesnel ve akademik bilgilerle oluşturulan toplumsal tarihin önemi de vurgulandı. Toplumların tarihinde ve geleceklerinde doğru bilgilerle oluşturulan üretimlerin rolüne de işaret edilen açıklamada araştırmacılara da önemli bir kaynak oluşturacak web sitesinin bilimsel çalışmalara önemli bir veri bankası oluşturacağı ifade edildi.

GAÜ Senatosunun kararı ile kurulan Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezinin bilimsel çalışma ve üretimlerinin de web sitesinde yer alacağının altının çizildiği açıklamada dünyanın her yerinden düşünce, belge, anı-belge, makale, çeşitli görsellerle siteye katkı yapmak isteyen herkesin web sayfası üzerinden yetkililere ulaşmaları çağrısı da yapıldı.