GAÜ’nün 4. Kampüsü Washinghton’da Eğitime Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’nün 4. Kampüsü Washinghton’da Eğitime Başlıyor

Yükseköğretim’de 25 . yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC yükseköğretimi ile dünya yükseköğretimine yön veren atılımlarına devam ediyor.

“Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi” vizyonu ile 25. kuruluş yılı hedefleri içerisinde yer alan ve GAÜ Stratejik Gelişim Programı kapsamında “2010 ve Ötesi Emanation” projesine start verildi.

2009-2010 akademik yılı içerisinde eğitim hayatına başlayan ve bağımsız bir İngiliz Üniversitesi olarak İngiliz Resmi akreditasyon kurumu BAC tarafından akreditasyon ve YÖK tarafından da kontenjan verilen GAÜ UK yerleşkesi Canterbury Kampüs ardından Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) GAÜ US yerleşkesi Washington Kampüsün kurulus calışmalarını başlatarak KKTC’ye dönen GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpinar , Washingon DC de kurulus faaliyetlerine başlanan GAU US kampüsü ile ilgili önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu..
“Singapur Kampüsü ile GAÜ US Washington DC Kampüsü Eş Zamanlı Açılacak”

2005 yılında ilk yapılanma ve dünya yükseköğretimine yön verecek proje, atılım ve açılımları başlatan GAÜ’nün ABD Kampüsünün yapılanma sürecinin sonuna gelindiğini belirten Akpınar, İngiltere Yerleşkesi GAÜ UK Canterbury Kampüsün ardından Singapur Kampüsü ile eş zamanlı ABD Kampüsü’nün açilması ile ilgili çalışmaların hız kazandığını ifade etti.
“2010 – 2011 Akademik Yılında GAÜ US Yükseklisans ve Doktora Programlarına Öğrenci Alacak”

GAÜ US Kampüsünün fiziki yapıyla ilgili çalışmalarını tamamladığını belirten Akpınar, 2010 – 2011akademik yılı ile birlikte GAÜ’nün sadece Kıbrıs Karmi Kampüs’e değil İngiltere ve Amerika Kampüslerinde ki yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacağını açıkladı.

GAÜ gelişim sürecini ile dünya yükseköğretimine yön veren atılım ve açılımlarının özelde Kuzey Kıbrıs genelde Türk üniversitelerinin dünyaca tanınmaları ve eğitim sistemlerini geliştirmelerine yaptığı katkıların öneminin kamuoyu tarafından gözardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi vizyonu ile erişilmeze erişmenin en güzel yansıması olduğunu vurguladı.
“ABD Kampüsü Üzerinden GAÜ Akademik Programları Dünya Üniversiteleri ve Eğitim Programlarına Yön Verecek”

Girne Amerikan Üniversitesi ABD Başkanlığı’na Dr. Avery’in atandığını da belirten Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi on-line programlarına Yüksek lisans ve Doktora düzeyinde öğrenci kabülü ile ilgili çalışmaların sona erdiğini ifade ederek Girne Amerikan Üniversitesi artık küresel vizyonu sayesinde oluşturmuş olduğu E- Learning ön yüzü ile tüm dünyaya Amerika Birleşik Devletleri üzerinden ve GAÜ US Kampüsünde görev üstlenen akademisyen ve bilim insanları ile dünya üniversiteleri ve eğitim programlarına yön vereceğini vurguladı.

Ağustos ayında konuyla ilgili geniş bilgilendirmenin kamuoyu ile paylaşılacağını da ifade eden Akpınar, 25. yılında GAÜ’nün gerçekleştirdiği proje ve İngiltere-Singapur ile ABD’de kurduğu kampüslerin Kuzey Kıbrıs ve Türk yükseköğretim sistemleri için çok önemli bir referans olduğunun altını çizdi.
“Kıtalar Ötesi 4 Kampüs’te Eğitim ile İngilizceyi İngiltere ve ABD’de Kendi Kampüslerinde Öğrenme Fırsatını Öğrencilerine Sunan Tek Türk Üniversitesi GAÜ”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin tüm kampüslerinden ABD Kampüsü GAÜ US’e yatay geçişle öğrenci kabulüne başlanacağının mujdesini de veren Akpınar, yükseklisans ve doktora düzeyinde eğitim verecek şekilde bir Graduate School olarak yapılandırılan GAÜ US Kampüsünde ayrıca lisans seviyesinde yurt dışı deneyimi kazanmak isteyen GAÜ öğrencilerinin bir dönem veya bir yıl ABD’de eğitimlerine devam edebileceklerini ifade etti. GAÜ’nün özel ve koruyucu eğitim harcı politikaları ile öğrencilerinin tüm kampüslerinde eğitimlerine devam ettiğini belirten Akpınar, lisans eğitiminde İngilizceyi İngiltere ve ABD’de kendi kampüslerinde öğrenme fırsatını öğrencilerine sunan tek Türk üniversitesi’nin GAÜ olduğunu vurguladu.
“İngilizce Hazırlık, İşletme, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri Öğrenci Alacak”

İngilizce Hazırlık Programı, İşletme, Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri ile Bilgisayar Mühendisliği programlarına ABD Kampüsü GAÜ US’in öğrenci almaya başlayacağını da açıklayan Akpınar, ayrıca Girne Amerikan Üniversitesinin uzaktan eğitim teknolojik altyapısı ile KKTC, İngiltere ve Singapore kampüslerinde ileri teknoloji ürünü digital dönüşüm formasyonunda öğrencilerin günün herhangi bir saatinde sanal sınıflara katılarak ders alabileceğini ve dünyanın birçok bölgesinde öğrencilerin cyber sınıf içerik paylaşımları ile GAÜ akademik programlarından yaralanabileceğini vurguladı.
”GAÜ Kampüsleri ve Programları Ortadoğu Ülkelerinden Yoğun İlgi Görüyor”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin 2010-2011 yeni akademik yıl ile birlikte ABD kampüsü ile başlatacagi on-line yüksek lisans programlarına özelliklle orta doğu ülkelerinden yoğun bir ilgi olduğunun altını çizen Akpınar, her bir dersin digital ders formatına dönüştürülmesinin kolay bir sürec olmadığına dikkat çekerek GAÜ eğitim programlarının telif haklarının korunması noktasında ABD’nin yasal yapısının oldukca koruyucu olduğunu belirtti. GAÜ akademik programları ve diplomasının tüm dünyanın her yerinde tanındığını ve geçerli olduğunu da hatırlatan Akpınar, denklik sürecinde ABD eğitim sistemi içerisinde GAÜ’nün akredite olmasının önemine ve bunun Kuzey Kıbrıs ile Türk yükseköğretimine olumlu etkilerinin önemine dikkat çekti.

25. yılında GAÜ’nün Kuzey Kıbrıs ve Türkiye yükseköğretim sistemi ile üniversitelerinin tüm dünya’da tanınmasını sağlayan atılımlarının önemine dikkat çelken Akpınar, Kıtalar Ötesi Bir Dünya Üniversitesi olma vizyonu ile Kuzey Kıbrıs’ta üniversiteleşme hareketinin öncüsü olan GAÜ’nün ABD Kampüsü GAÜ US ile Kuzey Kıbrıs ve Türk üniversitelerinin ABD yükseköğretim sistemi içerisinde kabul görme sürecini de başşlattığını sözlerine ekleyerek GAÜ’nün hayata geçirdiği proje ve dünya kampüslerinin ülkeye ve sisteme kısa, orta ve uzun vadedeki olumlu yansımalarının kamuoyu tarafından gözardı edilmemesini istedi.