Tarihe Damgasını Vuran Lider

Haberler

GAÜ'DEN

Tarihe Damgasını Vuran Lider

RAUF RAİF DENKTAŞ SERGİSİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU TARAFINDAN AÇILIYOR

Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın çocukluğu, ailesi, mücadele yılları ve kendi objektifinden daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan “ Tarihe Damgasını Vuran Lider Rauf Denktaş” adlı fotoğraf sergisi Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından açılıyor.

Ankara’da geçtiğimiz aylarda açılan ve Türk siyasi, diplomasi ve basın dünyası ile halktan yoğun ilgi gören serginin açılışı Gazeteciler Cemiyeti ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliği ile GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları devlet programı kapsamında 20 Temmuz 2012 Cuma günü saat 17.00’de devlet yetkilileri ve erkanının da katılımı ile gerçekleşecek.

KKTC ve Türkiye Cunmhuriyeti devlet yetkilileri, yanında Türkiye’den kalabalık bir gazeteci grubununda katılacağı açılış töreni ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın hayatından kesitler yanında Kıbrıs Türk toplumunun varlığı ve sesini dünyaya duyurma mücadelesinde ortaya koyduğu siyasi mücadele ve uluslararası diplomasi ile ilgili daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar Kıbrıs Türk halkı ile buluşacak.

GAÜ bünyesinde kurulan Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezinin ilk etkinliği olarak da gerçekleşecek sergide 100’ün üzerinde fotoğraf sergilenecek. Sergi 10 gün boyunca GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de ziyaret edilebilecek.

20 Temmuz’da Denktaş Web Sayfası Hizmete Giriyor

Ayrıca konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın hayatını, mücadelesini, eserlerini, makaleleri ile fotoğraf arşivinin yer alacağı www.denktas.infoweb adresinin 20 Temmuz 2012 Cuma günü hizmete gireceği ifade edildi. Kıbrıs Türk toplumu ve araştırmacılara merhum Rauf Raif Denktaş ile ilgili her türlü bilgiyi web sitesinde paylaşmak üzere GAÜ Medya Koordinatörlüğüne iletebilecekleri çağrısının da yapıldığı açıklamada “Tarihe Damga Vuran Lider” sergisinde yer alan fotoğrafların da web sitesinde yer alacağı belirtildi.