“Orta Asya Taninmanin Anahtari”

Haberler

GAÜ'DEN

“Orta Asya Taninmanin Anahtari”

"Orta Asya Taninmanin Anahtari"Girne Amerikan Üniversitesi, Kazakistan başta olmak üzere Orta Asya ülkeleri üniversiteleri ile sürdürdüğü akademik işbirliği anlaşmalarına bir yenisini ekliyor.

Kazakistan’ın Almati şehrinde çeşitli temaslarda bulunacak olan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, ülkenin önde gelen üniversiteleri ve bilimsel araştırma kurum ve vakıfları ile önemli anlaşmalara imza koyacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi için Kazakistan başta olmak üzere Orta Asya ülkeleri ve üniversitelerinin önemine dikkat çekerek Orta Asya ve Kazakistan temasları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kazakistan İle Yeni Dönem Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi’nin Orta Asya üniversiteleri yükseköğretimine yön veren akademik işbirliği anlaşmalarına yenilerini ekleyerek Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapılarının tanınması yanında bilimsel otorite olarak bölge üniversitelerine yön verecek önemli anlaşmalara imza koymaya hazırlandığını belirten Akpınar, Orta Asya ülkeleri ile sürdürülen ve geliştirilen bilimsel anlaşmaların tanınmanın anahtarı olduğunu vurguladı.

Girne Amerikan Üniversitesi adına Kazakistan’ın önde gelen üniverstelerinden British Technical University Rektörü Prof. Dr. İskender Beysembetov ile akademik işbirliği anlaşmasına imza koyma yanında Kazakistan’ın önemli düşünce ve bilim kuruluşlarından Girişimciliği Geliştirme Vakfı Yöneticiler Kurulu üyesi Saken Seyfullin ile de KKTC ve üniversitelerinin Orta Asya’daki tanınma sürecine yönelik önemli temaslarda bulunacağını ifade eden Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi’nin ortaya koyduğu irade ve vizyonla KKTC ve ülke üniversitelerinin tanınmasında Kazakistan ile yeni bir dönemin başladığının altını çizdi.

Üniversiteler Ulusal Sınırları Aşmalı

Toplumların geleceklerini şekillendirmekte öncü olan kurumların başında bilimsel üretimleri ile üniversitelerin geldiğini de ifade eden Akpınar, toplumsal fayda ve ülke yararına üniversitelerin bilimsel otorite olarak ulusal sınırları aşmasının gerekliliğine işaret ederek GAÜ’nün akademik işbirliği anlaşmaları ve yurtdışı kampüsleri ile Orta Asya yükseköğretimine yön verdiğini vurguladı.

Dünyanın önde gelen petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip ülkelerinden Kazakistan’ın önde gelen üniversiteleri ile çeşitli alanlarda önemli akademik işbirliği anlaşmalarının devam ettiğini belirten Akpınar, sürdürülen ve kapsamı genişletilen anlşamlara yenilerinin eklenmesi ile ortaya çıkacak bilimsel üretimlerin ülke geleceğine önemli katkılar yapacağını ifade etti.