GAÜ’de Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Kuruldu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’de Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Kuruldu

GAÜ'de Rauf Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi KurulduGirne Amerikan Üniversitesi bünyesinde Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi kuruldu.

2012-2013 akademik yılı ile birlikte bilimsel çalışmalara başlayacak merkezin başkanlığını Doç. Dr. Sadettin Yıldız yürütecek.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada merkezin kuruluş amacının Kıbrıs ile ilgili sosyolojik, tarihsel, politik ve edebi bilimsel çalışmalar yapmak olduğu ifade edildi.

Yakın tarih ve halk bilimi ile ilgili de bilimsel çalışmaları hayata geçirmek ve bilimsel literatüre kazandırmak amacıyla merkez bünyesinde tarihçiler, sosyologlar, halk bilim uzmanları ile dil bilimci ve edebiyatçılar görev alacak.

Merkezin İlk Etkinliği “Tarihe Damgasını Vuran Lider Rauf Denktaş” Sergisi

Girne Amerikan Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi, Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın çocukluğu, ailesi, mücadele yılları ve kendi objektifinden oluşan daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan “ Tarihe Damgasını Vuran Lider Rauf Denktaş” adlı fotoğraf sergisi ile ilk etkinliğine imza atıyor.

Kıbrıs tarihi ile ilgili önemli atölye çalışmaları, seminer ve konferanslar ile sergilerin düzenlenmesi amacıyla ilk etkinliği Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte gerçekleştirecek olan merkez, 2012-2013 akademik yılında önemli projelere imza atacak.

Gazeteciler Cemiyeti ile Girne Amerikan Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kıbrıs Araştırmaları Merkezi işbirliği ile ilk kez KKTC’ye gelecek sergi 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları devlet programı kapsamında 20 temmuz 2012 Cuma devlet erkanının katılımı ile Girne Amerikan Ünivertsitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall sergi ve fuaye alanında açılacak.

KKTC ve Türkiye Cunmhuriyeti devlet yetkilileri, yanında Türkiye’den kalabalık bir gazeteci grubununda katılacağı açılış töreni ile KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın hayatından kesitler yanında Kıbrıs Türk toplumunun varlığı ve sesini dünyaya duyurma mücadelesinde ortaya koyduğu siyasi mücadele ve uluslararası diplomasi ile ilgili daha önce hiç yayınlanmamış 100’ün üzerinde fotoğraf Kıbrıs Türk halkı ile buluşacak.