KKTC Üniversiteleri Arasında İlk

Haberler

GAÜ'DEN

KKTC Üniversiteleri Arasında İlk

KKTC Üniversiteleri Arasında İlk YÖK ONAYLI ÇİN DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ GAÜ’DE EĞİTİME BAŞLIYOR

KKTC üniversiteleri arasında eğitime devam eden akademik bölümlere bir yenisi eklendi. Ülke üniversiteleri arasında Çin Dili ve Edebiyatı bölümü ilk kez Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te eğitime başlıyor.

2012 ÖSYM LYS sınavı sonucunda YÖK tercih kitapçığına da giren bölüm 2012-2013 akademik yılında ilk öğrencileri ile eğitime başlayacak. Girne amerikan Üniversitesi, yeni bölüm Çin Dili ve Edebiyatı ile birlikte İngilizce ve Türkçe eğitim dili yanına Çince’yi de ekledi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs’ta yükseöğretimi tercih eden öğrenci sayılarının artmasına doğrudan etki eden en önemli olgunun uluslararasılaşma, bilimsel üretim ve yeni akademik bölümler olduğuna dikkat çekilerek 2012-2013 akademik yılı ile birlikte öğrenci kabul edeceği 10 yeni bölümün Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay aldığı vurgulandı. Yapılan açıklamada yeni bölümlere KKTC uyruklu adayların da kayıt yaptırabileceği ifade edildi.

Küresel Dünyanın ve Ekonominin Yükselen Bölümü Çin Dili ve Edebiyatı

Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 9 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul, 8 fakülte, ve 1 enstitüde, 47 lisans, 31 yüksek lisans ve 9 doktora programında eğitim veren Girne Amerikan Üniversitesi, 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Çin Dili ve Edebiyatı bölümü yanında Türkçe Hukuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde de eğitime başlayacak.

GAÜ’den yapılan açıklamada küresel dünya ve ekonomi ile iş dünyasında Çin dilinin önemine dikkat çekilerek YÖK onayı ile eğitme başlayacak yeni bölümler ile diğer bölümlerde yükseköğretime başlayacak öğrenci adaylarının 27. Yıla özel eğitim bursları ile öğrenimlerine GAÜ yurtdışı kampüslerinde devam edebilecekleri de belirtildi.