Kayıp Yakınlarının Sesi “Hiç Ağladın Mı” İle Beyaz Perdede

Haberler

GAÜ'DEN

Kayıp Yakınlarının Sesi “Hiç Ağladın Mı” İle Beyaz Perdede

Kayıp Yakınlarıının Sesi "Hiç Ağladın Mı " İle Beyaz Perdede Senaristliğini ve yönetmenliğini Girne Amerikan Üniversitesi öğrencisi Onur Öztürk’ün yapmış olduğu, post prodüksiyon aşaması ile danışmanlığının Girne Amerikan Üniversitesi Medya Koordinatörlüğü tarafından yapılan “Hiç Ağladın mı?” adlı kısa film, Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde 13 ülkeden 125 kısa film arasından ilk 30’a kalarak “İzlenmeye Değer Filmler” arasına girdi.

Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali’ne KKTC yanında ABD, Almanya, Finlandiya, Fransa, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Kolombiya, Polonya ve Türkiye’den 125 kısa film katıldı.

Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali Ana Jüri Üyeleri Euroshouts Görevlisi Yönetmen Kaja Wasilewska, Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Memduh Ekici, Senarist Yönetmen Mesut Kara, Euroshouts Görevlisi Yönetmen Przemyslaw Mlynczyk ile Sinematek Derneği Başkanı Yönetmen Yücel Ünlü’den oluşan seçkin jüri tarafından ilk 30 film arasına bırakılan “Hiç Ağladın Mı?”, 1974 öncesi Kıbrıs’ta yaşanan toplumsal çatışmalarda küçük oğlunu kaybeden bir ailenin başından geçen olayları konu ediniyor.

Kıbrıs’taki toplumsal olaylarda yaşanan acıları her iki toplumun da gözünden bakarak kurgulayan “Hiç Ağladın mı?” kayıp yakınlarının acılarını, umutlarını, beklediklerini ve beklentilerini, kızgınlıklarını, isyanlarını beyaz perdeye taşıyarak Kıbrıs Türk mücadele tarihine farklı bir gözle bakarak Kıbrıs’ta yaşananları uluslararası festivallerde tüm dünyaya ve sinemaseverlere anlatıyor.

“Hiç Ağladın mı?” 13 Temmuz 2012 Cuma günü Ereğli Atatürk Kültür Parkı’nda izleyiciyle buluşacak.

“Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi Finalde”

Senaristliğini ve yönetmenliğini Onur Öztürk ve Emrah Savari’nin yapmış olduğu, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) televizyonu GAÜ TV’nin yapımcılığını üstlendiği, Gaziosmanpaşa Üniversitesi (Tokat) tarafından düzenlenen GOÜ 1. Ulusal Kısa Film Festivali’nde “Üçüncülük Ödülü” alan, Anadolu Halk Bilimleri ve Kültür Derneği’nce (Osmaniye) düzenlenen 7. Özgür Film Festivali’nde “Finalist” olan ve ODTÜ KKK tarafından düzenlenen ODTÜ KKK 1. Kısa Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü” alan kısa film Sıhhıye Durağında Bir Cumartesi, Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde 125 kısa film arasından İlk 20’ye kalarak “Finalıst Filmler” arasına girdi.

Almanya, İspanya, İtalya, Polonya ve Türkiye ile birlkikte finale kalan ülkeler arasında Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi kısa filmi ile finale kalan KKTC ve Girne Amerikan Üniversitesi ekibi 125 film arasından izlenmeye değer filmler kategorisine girerek ve finale kalarak 2 eseri “Hiç Ağladın mı?” ve “Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” kısa filmleriyle önemli bir başarıya imza attı.

“Sıhhiye Durağında Bir Cumartesi” 13 Temmuz 2012 Cuma Ereğli Atatürk Kültür Parkı’nda, 14 Temmuz 2012 Cumartesi Ereğli Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak

Ereğli 1. Uluslararası Kısa Film Festivali ödül töreni ise 15 Temmuz 2012 Pazar 20.00’da Ereğli Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.