GAÜ Taksim’deki 20 Temmuz Törenlerine Katıldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Taksim’deki 20 Temmuz Törenlerine Katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 20 Temmuz Yat Rallisine katılan tek üniversite olmasının ardından 20 Temmuz Barış Harekatı ve Özgürlük Bayramının 36. yılı kutlamaları çerçevesinde İstanbul’da düzenlenen törenlere katılan tek üniversite oldu.

KKTC İstanbul konsolosluğu tarafından İstanbul Taksim meydanında düzenlenen törenlere katılan GAÜ, Taksim anıtına gün dolayısıyla çelenk koydu.

GAÜ İstanbul Ofisi yetkilileri Hüseyin Ata ve Cemil Vatangül’ün katıldıkları tören saat 11.00’de Taksim Meydanında gerçekleşti.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki 20 Temmuz Barış Harekatı ve Özgürlük Bayramının 36. yıl kutlama etkinliklerinde Girne Amerikan Üniversitesi ve Okullar Grubunun yer aldığı belirtilerek Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuştuğu Mutlu Barış Harekatının 36. yılı kutlandı. 20 Temmuz Yat Rallisi ile İstanbul’da düzenlenen törenlere katılan tek üniversitenin yükseköğretim’de 25. yılını kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi olduğunun hatırlatıldığı açıklamada toplumsal sorumluluk bilinci çerçevesinde GAÜ’nün Kıbrıs Türk toplumu ve Türk toplumunun tarihsel gelişim sürecinde önemli rol oynayan 20 Temmuz gibi önemli olgu ve olayları hatırlatma ve gelecek nesillere aktarma adına üzerine düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduğu vurgulandı.