GAÜ’den 200 KKTC Uyruklu Öğrenciye İngilterede Eğitim Bursu

GAÜ’den 200 KKTC Uyruklu Öğrenciye İngilterede Eğitim Bursu

Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs bünyesinde KKTC uyruklu öğrenci adaylarına yönelik 3 fakülte bünyesinde eğitime devam eden 12 bölümde geçerli olacak kesintisiz eğitim bursu verileceği açıklandı.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs akademik programlarına kayıtlı öğrencilerin Hazırlık Okulu ve İngilizce dil eğitimleri yanında dönemsel olarak ek eğitim ücreti ödemeden eğitimlerine İngiltere Kampüsü Canterbury’de devam edebilecekleri hatırlatılarak 4 yıllık yükseköğretimlerinin tamamını İngiltere’de tamamlamak isteyen 200 KKTC uyruklu öğrenci adayına kesintisiz eğitim bursu verileceği ifade edildi.

GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüsünde yükseköğretime başlayacak öğrenci adaylarının GAÜ Kuzey Kıbrıs, Singapur ve ABD kampüsleri ile eğitime başlayacak Türkiye Yerleşkesi İstanbul kampüs ilk eğitim binası bünyesinde dönemsel olarak eğitimlerine devam edebilecekleri de vurgulandı.

İşletme, Turizm ve Mimarlık Fakülteleri 12 Bölüme 200 Burslu Öğrenci Kabul Edecek YÖK ve YÖDAK yanında İngiltere yükseköğretimim denetleme resmi kurumları BAC ve UK NARIC onaylı GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs bünyesinde eğitimlere devam eden Turizm, Mimarlık ile İşletme ve Ekonomi fakülteleri toplam 12 bölüme KKTC uyruklu 200 burslu öğrenci kabul edecek.

Ayrıca konuyla ilgili yapılana açıklamada İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden Kent, Bexley, Bromley, West Kent, Orpington, North West Kent, Mid Kent, Instute of Financial Services, Hilderstone, Hadlow üniversitelerin yer aldığı Kent şehrinde eğitime devam eden Canterbury Kampüs akademik programlarının YÖK, YÖDAK ve İngiltere Ulusal Akreditasyon ve Yükseköğretimi Denetleme Kurulları BAC ile UK NARIC tarafından resmen tanındığı ifade edilerek Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Ekonomi, Uluslararası İşletme, Pazarlama, Yönetim Bilişim Sistemleri, Turizm Otelcilik ve Konaklama İşletmeciliği, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Mimarlık, İç Mimarlık ve Grafik bölümlerine yönelik 200 KKTC uyruklu öğrenciye kesintisiz eğitim bursu verileceği ifade edilerek kayıt şartları ve bölümler ile ilgili detaylı bilgiye GÜ Öğrenci İşleri daire başkanlığı ile www.gau.edu.tr ve www.gauc.org.uk web adreslerinden ulaşılabileceğinin altı çizildi.
ELA Dil Akademesi İngilizceyi Anavatanında Öğrenme Fırsatı Sunuyor

Ayrıca yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs bünyesinde eğitim veren English Language Academy (ELA) eğitim programları ile kayıtlar başladığı ifade edildi. ELA bünyesinde Mesleki İngilizce ve İşletme Yönetimi İngilizcesi yanında Cambridge dil kursları ve IELTS, TOEIC, TOEFL sınavların yönelik dil kursları ve İngilizce Hazırlık okulu eğitim programlarının verildiğinin vurgulandığı açıklamada ELA Dil akademisi eğitim programlarının sınırlı sayıda öğrenci kabul edeceğinin altı çizildi.