Karpazlı Öğrenciler 57 Bölümde Tam Burslu Öğrenim Görecek

Karpazlı Öğrenciler 57 Bölümde Tam Burslu Öğrenim Görecek

Karpazlı Öğrenciler 57 Bölümde Tam Burslu Öğrenim GörecekGirne Amerikan Üniversitesi Karpazlı her öğrenciye adaylarına üniversite eğitimleri için tüm bölümlerde geçerli olacak tam eğitim bursu verileceğini açıkladı.

Girne Amerikan Üniversitesi yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ile Türkiye Yerleşkesi İstanbul Kampüsün ilk eğitim binasında eğitime başlayacak akademik programlar için de geçerli olacak eğitim bursu ile Karpazlı öğrenci adaylarına küresel yükseköğretim yanında İngilizce hazırlık okulu ile dil eğitimlerini GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te devam etme hakkı da tanınacak.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü’nün temelinin KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbraihim Akça ve diğer yetkililer tarafından geçtiğimiz günlerde atılması ile birlikte 27 yıllık bilimsel bilgi birikimi Karpaz’a taşınırken bölgenin kaderi değişmeye başladı.

Karpazlı Öğrenciler Tam Burslu 57 Bölümde Öğrenim Görecek

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada Küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik disiplinleri ve Güzel Sanatlar ile Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik gibi 11 farklı Meslek Yüksek Okulu, 5 Yüksek Okul ve 8 fakültede eğitim veren 47 lisans bölümüne 2012-2013 öğretim yılında YÖK onayı ile Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği , Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümleri de eklenerek 57 bölümün tümünde Karpazlı öğrencilere yönelik tam eğitim bursu geçerli olacak.
2000 Türk ve 200 KKTC Uyruklu Öğrenci Adayına 27. Yıla Özel Burslar Verilecek

Ayrıca yapılan açıklamada ÖSYM bursu ile LYS sınavı ile yükseköğretime başlayacak öğrencilerin hazırlık programı dahil akademik başarıdan bağımsız olarak tüm bölümler ve yurt dışı kampüslerde 7 yıl kesintisiz burs hakkından yararlanacağı belirtildi. Bursların lisans programlarında 7 yıl, önlisans programlarında ise 5 yıl geçerli olacağı ve YÖK tarafından onay ile denkliği verilen yeni bölümler için de geçerli olacağı ifade edildiği açıklamada GAÜ 27.yıl eğitim burslarından yükseköğretime ÖSYM LYS sınavı sonucu ile başlayacak 2000 Türk uyruklu öğrenci yanında KKTC uyruklu öğrenciler de çeşitli burslardan yararlanacak. KKTC uyruklu öğrenci afdaylarına özel 200 eğitim bursunun İngiltere Canterbury Kampüs akademik programları için de geçerli olacağının altının çizildiği açıklamada GAÜ akademik programları, yurtdışı kampüsleri ve bursları yanında yeni bölümler ve kontenjanları ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.tr web adresinden alınabileceği vurgulandı.