GAÜ’den Karpaz’a 1000 Fidanlık Kültür Ormanı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Karpaz’a 1000 Fidanlık Kültür Ormanı

Girne Amerikan Üniversitesi Karpaz Yaşam Kampüsünün temelinin atılmasının ardından Karpaz bölgesinini kültürel, sportif, eğitim ve sanat ile doğal hayatına katkılarını sürdürüyor.

“Yeşil Bir Gelecek İçin Karpaz GAÜ El Ele” sloganı ile düzenlenen fidan dikme şenliğinde 1000 fidan GAÜ Karpaz Kültür Ormanı alanına ekildi. GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü alanında gerçekleşen fidan dikme şenliğine Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek, bölge halkı, çevre örgütleri ile GAÜ akademik kadrosu ve öğrenciler katılırken 1000 fidanlık GAÜ Karpaz Kültür Ormanına Kıbrıs Türk kültürü içeriisnde maddi önemi yanında manevi önemi ve anlamı bulunan zeytin, ceviz, badem, dut, nar ve narenciye fidanları ekildi.

“Tüm Karpazlı Öğrencilere Tam Burs”

“Yeşil Bir Gelecek İçin Karpaz GAÜ El Ele” sloganı ile düzenlenen fidan dikme şenliğinde açıklama yapan GAÜ Rektör Yardımcısı Olgun Çiçek, GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile birlikte bölgenin ilk üniversite yanında ilk müze, tiyatro ve sinema salonu ile tam donanımlı sağlık merkezine kavuşacağını ifade ederek GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile bölgenin kaderinin değişeceği vurguladı.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü alanı ve çevresinin Karpaz’ın dokunulmamış doğası ile bütünleşmesi ve bölgenin orman çeşitliliğine kültürel değeri de yüksek ormanların kazandırılması amacıyla fidan dikme şenliğinin düzenlendiğini ifade eden Doç. Dr. Çiçek, karpazın yeşil geleceği için şenliğe destek veren başta Dipkarpaz Belediyesi olmak üzere tüm yetkililer, çevre örgütleri, bölge halkı ve GAÜ ailesi ile öğrencilerine teşekkür etti.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin tüm alanlarda bölge halkı ve bölgenin gelişimine yönelik proje ve çalışmaların sürdüğünü de hatırlatan Doç. Dr. Çiçek, 2014-2015 akademik yılı ile birlikte öğrenime başlaması hedeflenen GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü’nün eğitime başlamasının öncesinde 2011-2012 akademik yılından itibaren Karpazlı öğrenci adaylarına yükseköğretim için tam burs verileceği ifade etti.

Girne Amerikan Üniversitesi yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur, ABD ile Türkiye Yerleşkesi İstanbul Kampüsün ilk eğitim binasında eğitime başlayacak akademik programlar için de geçerli olacak eğitim bursu ile Karpazlı öğrenci adaylarına küresel yükseköğretim yanında İngilizce hazırlık okulu ile dil eğitimlerini GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te eğitim ücreti ödemeden devam etme hakkının da tanınacağını belirten Doç. Dr. Çiçek, tüm bölümlerde geçerli olacak tam burs ile ek eğitim ücreti ödemeden Karpazlı öğrenci adaylarının yükseköğretimlerine yurtdışındaki GAÜ kampüslerinde devam edebileceğini vurguladı.