Yeşil Bir Gelecek İçin GAÜ Karpaz El Ele

Haberler

GAÜ'DEN

Yeşil Bir Gelecek İçin GAÜ Karpaz El Ele

Girne Amerikan Üniversitesi Karpaz Yaşam Kampüsünün temelinin atılmasının ardından Karpaz’da fidan dikme şenliği düzenliyor.

GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü alanında gerçekleşecek fidan dikme şenliği 22 Haziran 2012 Cuma günü saat 11.00’de düzenlenecek.
“Yeşil Bir Gelecek İçin Karpaz GAÜ El Ele” sloganı ile düzenlenecek fidan dikme şenliğine devlet yetkilileri yanında bölge halkı ve GAÜ öğrencileri katılacak.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile birlikte bölgenin ilk üniversitesi yanında ilk müze, tiyatro ve sinema salonu ile tam donanımlı sağlık merkezine kavuşacağı ifade edilerek GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ile bölgenin kaderinin değişeceği vurgulandı.

Karpaz Yaşam Kampüsü bünyesindeki çevre araştırma ve geliştirme enstitüleri ile Dipkarpaz bölgesinin fauna ve florasının korunarak doğal miras olarak gelecek kuşaklara bırakılmasının hedeflendiğinin altı çizilerek bölge ormanlarının çoğaltılmasına yönelik fidan dikme projesinin kampüs alanından sonra bölgenin başka alanlarında da hayata geçirileceği ifade edildi.

“Yeşil Bir Gelecek İçin Karpaz GAÜ El Ele” sloganı ile düzenlenecek fidan dikme şenliğine bölge çevre örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiğinin belirtildiği açıklamada GAÜ’nün bölgenin flora ve faunası ile kültürel mirasının korunup gelecek nesillere bırakılmasını misyon olarak üstlendiğinin altı çizilerek GAÜ’nün ilgili kesimlerle benzer projeleri hayata geçirmeye hazır olduğu da vurgulandı.