Hedef 5-15 Yaş Arası Gelişimde Sporun Önemini Anlatmak

Hedef 5-15 Yaş Arası Gelişimde Sporun Önemini Anlatmak

11 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİSİ İLE GAÜ ULUSLARARASI SPOR YAZ OKULU 9 BRANŞTA EĞİTİME BAŞLADI.

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretim Öncesi Eğitim Kurumları Konsorsiyumu Okullar Grubu bünyesinde 9 spor branşında farklı yaş gruplarının fiziksel gelişimine göre bilimsel temelli hazırlanan spor yaz okulu kayıtları başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs açık ve kapalı spor kompleksinde yüzme, eskrim, badminton, tenis, mini futbol, masa tenisi, hentbol, atletizm, basketbol gibi toplam 9 branşta verilen eğitimlerle farklı yaş gruplarına göre fiziksel ve bireysel gelişim esaslarına göre düzenlenen eğitimlere 5-15 yaş arası bireyler kabul edilirken spor eğitim programları ile ilgili Yaz Okulları koordinatörü Koray Emirhoca önemli açıklamalarda bulundu.
“Hedef Fiziksel ve Bireysel Gelişimde Sporun Önemini Anlatmak”

GAÜ TV Aktüel Haber programına konuk olan Girne Amerikan Koleji (GAK) Müdür Yardımcısı ve Yaz Okulları Koordinatörü Koray Emirhoca uluslararası spor yaz okulunun ana hedefinin farklı yaş gruplarına göre fiziksel ve bireysel gelişiminde sporun önemini genç nesillere anlatarak yaşamları boyunca sporun hayatlarında yer etmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Uluslararası Spor Yaz okulunda 11 farklı ülkeden öğrenci bulunduğuna da dikkat çeken Emirhoca, 9 branşta eğitime başlayan yaz okulunda 5-15 yaş bireylerin farklı kültürlerle birarada olmasının dil gelişimnine de önemli katkılar yaptığına işaret etti.
“Fenerbahçe Yüzme Takımı GAÜ Spor Kompleksinde Hazırlandı”

Fenerbahçe Yıldız ve Genç bayan/erkek yüzme takımlarının geçen sezon hazırlık kampını GAÜ Spor Tesislerinde yaptığını hatırlatan Emirhoca, 9 branşta devam eden eğitimlerin Avrupa Birliği ve dünya standartlarına sahip GAÜ Spor tesislerinde sürdüğünü vurgulayarak 5-15 yaş arası fiziksel ve bireysel gelişiminde sporun önemine işaret etti.