“Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek”

Haberler

GAÜ'DEN

“Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek”

Girne Amerikan Üniversitesi Yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında denizcilik bilimleri alanında eğitim vermeye başlayan Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu ile Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları yeni dönem kayıtları başladı.

GAÜ Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu ile GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) işbirliği ile amatör yat kaptanlığı ve kısa mesafe telsiz operatörlüğü kurslarının ilk mezunlarının verdiğinin hatırlatıldığı açıklamada eğitim ve kursların GAÜ öğretim görevlilerinden Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Uzak Yol Kaptanı ve Denizcilik Yüksek Okulu Müdürü Efdal Safel tarafından verildiği ifade edildi.
“Türk Denizcilik Müsteşarlığı Onaylı Uluslararası Yat Kaptanlığı Ehliyeti Verilecek”

GAÜ TV Aktüel Haber programına katılan GAÜ öğretim görevlilerinden Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Uzak Yol Kaptanı ve Denizcilik Bilimleri Yüksek Okulu Müdürü Efdal Safel, Türkiye Cumhuriyeti Denizcilik Müsteşarlığı onaylı kurslar ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Kurslar toplam 10 haftalık periodu kapsamakta. Her kurs en fazla 25 kişilik gruplar halinde yapılıyor.Bunun sebebi bu uygulamalı bir kurs olduğu için kursiyerlerimizle birebir ilişki kurmak zorundayız. Bundan dolayı fazla kalabalık sınıfları tercih etmiyoruz. Kurslarımız 10 hafta periyodu kapsamakta. Mezun olacak olan kursiyerlerimiz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı Denizcilik Müsteşarlığından onaylı Uluslararası geçerliliğe sahip olan Yat Kaptanlığı ehliyeti alacaklardır. Bu kursa GAÜ öğrencileri ve dışarıdan katılmak isteyen denizci olma arzusuyla başvuran herkes katılabilir. 14 yasını tamamlamış ve gerekli sağlık koşullarına uymakta olan kişiler kayıt yaptırma hakkına sahip olabileceklerdir.”

Deniz tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği Amatör Yat Kaptanlığı ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörlüğü kursları ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu ve GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) nden alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada daha fazla bilgiye www.gau.edu.tr veya 650 20 00 no’lu telefondan da ulaşılabileceği vurgulandı.
“Denizcilik Bilimleri Öğrenci Kayıtları Başladı”

GAÜ Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu müdürü kaptan Efdal Safel ayrıca yaptığı açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınacağını belirterek öğrenci adaylarının başvurularının alınmaya başlandığını ifade etti.

GAÜ ile Piri Reis Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği anlaşması ile Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte bölümlerine öğrenci alınması ve yetiştirilmesi projesine Türkiye Denizcilik Müsteşarlığı da destek verdiğini belirten Safel, İTÜ, 9 Eylül Üniversitesi, KTÜ Denizcilik Fakültesi gibi yükseköğretim kurumlarına destek veren, IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi ile GAÜ arasında yapılan anlaşmalar ile denizcilik alanında uluslar arası projelerin gerçekleştirileceğini de ifade etti.
Öğrenciler İstanbul Yerleşkesi Denizcilik Akademisinde Eğitime Devam Edebilecek

GAÜ Denizcilik Bilimleri Yüksekokulu bünyesindeki bölümlerin küresel dünyanın yükselen stratejik mesleklerini öğrenci adayların sunduğunun da altını çizen Safel, öğrenci adaylarının çeşitli oranlarda burslar kazanarak geleceğin yükselen meslekleri için eğitim fırsatı kazanmaları yanında eğitimlerine GAÜ yurtdışı kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD ile İstanbul Yerleşkesinin ilk eğitim binası bünyesinde eğitime başlayacak Denizcilik akademisinde eğitimlerine ek eğitim ücreti ödemeden devam etme hakkı da kazanacaklarının altını çizdi.