GAÜ Dünya Ve AB Standartlarında Pilotaj Eğitimine Başlıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Dünya Ve AB Standartlarında Pilotaj Eğitimine Başlıyor

Girne Amerikan Üniversitesi Hacacılık Yüksekokulu havacılık sektörünün ihtiyacı olan mesleklere yönelik yeni akademik programlar bünyesine katarak büyümeye devam ediyor.

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Hakkı Doğankaya, GAÜ TV Aktüel Haber programında önemli açıklamalarda bulunarak GAÜ’nün dünya standartlarında pilot yetiştirecek pilotaj eğitimi vereceğini belirtti.
“Sektörün İhtiyaçlarına Yönelik Hızlı ve Etkin Programlar Eğitime Başladı”

Havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik mesleklerde alanında uzman ve bilgiye yön verecek bireylerin yetiştirilmesi ve eğitilmesi için hızlı ve etkin programların eğitime başladığını ifade eden Dr. Doğankaya, GAÜ Havacılık programının uçuşlu hale getirilmesi, küresel ve yerel düzeyde havacılık bilincinin arttırılması ve geliştirilmesi ile gelişen havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesi kapsamında Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) ile kapsamlı bir işbirliği protokolünün imzalnadığını hatırlatarak öğrencİ adaylarının başvurularının değerlendirilmeye başlandığının altını çizdi.
“Uçuş Eğitimleri Ercan Havalimanı Üzerinden Başlıyor”

Öğrenci adaylarının gerek üniversite lisans eğitimi gerekse GAÜ Sürekli Eğitim Merkezi (GAÜSEM) bünyesinde düzenlenecek pilotaj kursları ile AFA tarafından sağlanan TC SHGM ve JAR FCL onaylı PPL, CPL veya ATPL diploması ve sertifikasına sahip olacağına da dikkat çeken Dr. Doğankaya, GAÜ Havacılık uçuş programının KKTC Ercan Havalimanı konuşlu olarak 2012-2013 akademik yılında başlatılacağını vurguladı.

GAU kampüsünde uçuşa yönelik eğitim ve motivasyon amaçlı kapsamlı bir mock-up yanında dünya standartlarında simülator eğitimlerinin de GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde verileceğini belirten Dr. Doğankaya, GAÜ Havacılık Programının genişletilmesi kapsamında GAÜ Havacılık Yönetimi programının “Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği” olarak YÖK onayı aldığını ifade ederek dünyanın her yerinde geçerli olacak pilotaj eğitimi diploması ile GAÜ Havacılık Programının Kıbrıslı ve yabancı öğrenciler yanında Türk öğrenci adaylarından yoğun ilgi görmeye başladığını vurguladı.
“Hedef Dünya ve AB Standartlarında Çok Yönlü Havacılık Eğitimi Vermek”

21 nci yüzyılın çok yönlü ekonomik ve teknik donanımları bünyesinde barındıran, diğer dallara oranla katma değeri yüksek bir duruş sergileyen havacılık sektörünün çok yönlü teorik ve uygulamalı etkin bir eğitime duyduğu gereksinim kapsamında GAÜ Havacılık Yüksekokulu’nun dünya ve Avrupa Birliği (AB) içindeki “Havacılık Altyapısının” gelişimini değerlendirdiğine işaret eden Dr. Doğankaya, GAÜ’nün üstlenmiş olduğu vizyon ve misyona hizmet etmek üzere havacılık sektörüne uygun “İnsan Kaynağı” sağlanması amacıyla; uçuş eğitimi dahil küresel havacılık alanında, özgün “Havacılık Yönetimi” programı ile çok yönlü ve çok boyutlu etkin ve sürekli gelişime açık bir “Eğitim ve Öğretim” hizmeti vermeyi hedeflediğini vurguladı.
”Vizyonumuz Havacılık Eğitiminde Dünya İle Birlikte En Önde Olmak”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin üç kıtayı kapsayan uluslararası kimliği ve çok kültürlü boyutunun kazandırdığı göreceli avantajlı duruşu ile havacılık sektörü ve yönetimlerinin ihtiyaçları ile örtüşen çok boyutlu bir eğitim ve öğretim ortamı ve uçuş eğitim programları ile de öğrenci adaylarına öenmli kariyer fırsatı sunduğunu da sözlerine ekleyen Dr. Doğankaya, GAÜ Havacılık Yönetimi programının yoğun gereksinim duyulan nitelikli insan gücünü uluslararası havacılık sektörünün hizmetine sunmayı amaç edindiğine dikkat çekerek GAÜ’nün devlet, üniversite ve havacılık sektörü arasında küresel ve uluslararası düzeyde “Stratejik İşbirliği” ve “Eşgüdümlü Paylaşım” ile çok boyutlu ve çok kültürlü oluşturduğu platformun “Nitelikli İnsangücü” yetiştirme hedefi kapsamında havacılık konusunda “Dünya ile Birlikte” ön sıralarda etkin bir yer edinmeyi “Havacılık Vizyonu” olarak belirlediğini vurguladı.