GAÜ’den Eğitime Büyük Katkı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ’den Eğitime Büyük Katkı

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrencileri ve Erken Çocukluk Eğitimini Destekleme Kulübü işbirliği ile Arş.Gör. Aytaç Dilek koordinatörlüğünde birçok projeye imza attı. Gerçekleştirilen projelerden olumlu dönüşler aldığını söyleyen Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Toran, bölüm öğrencilerinin sosyal farkındalıklarının bu çalışmalarla üst düzeye çıktığını ve öğretmenlik mesleği sorumluluklarının farkında olduklarını ifade etti.
KARAOĞLANOĞLU İLKOKULU ANASINIFI YENİLENDİ

GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü bu yıl 3. sınıf öğrencilerle birlikte oluşturdukları grup dinamiğini ortaya koydular. Karaoğlanoğlu ilkokulu anasınıfının fiziksel ortamının çocukların gelişimlerine uygun olmadığı tespit edilerek öncelikle fiziksel ortam çocukların gelişimlerine uygun bir şekilde yeniden yapılandırıldı, sonrasında ise çocukların öğrenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere materyaller ile donatıldı. Yeni sınıf ortamı ve materyallerle karşılaşan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Bölüm olarak anasınıfının bütün ihtiyaçlarını öğrenciler Girne halkıyla birlikte işbirliği yaparak karşıladılar. Toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yapılan çalışma sayesinde toplumu bu konuda bilinçlendirmek ve okulların toplumun aynası oldu fikrinden hareketle bu çalışma bölüm tarafından ortaya konuldu.

Bölüm öğrencilerinin görme engelli yurttaşlar için oluşturdukları sesli kitaplarda yakında Raif Rauf Denktaş Görme Engelliler Okulu kütüphanesinde yerini alacak.