GAÜ Kadın Ve Çocuk Hakları İçin Fark Ve Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Kadın Ve Çocuk Hakları İçin Fark Ve Farkındalık Yaratmaya Devam Ediyor

GAU EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ TOPLUMSAL SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDİYOR
Yrd. Doç. Dr. Mehmet TORAN : “GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ , ÇOCUK VE KADIN HAKLARINA DUYARLI GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİNİ YETİŞTİRMEYİ MİSYON EDİNMİŞTİR. KADIN VE ÇOCUK HAKLARINA DUYARLI BİREYLER TOPLUMUN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR YAPAR.”

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü toplumsal sorumluluk ve kamu yararı gözeterek iki projeyi daha gerçekleştirdi.

Projelerden ilki araştırma görevlisi Aytaç Dilek koordinatörlüğünde Kadın Sığınma Evi için gerçekleştirilen yardım kampanyası yoğun ilgi görürken anne-babalar ve geleceğin ebeveynleri öğrencilere yönelik Yrd. Doç.Dr. Mira Rana Gökdoğan konuşmacı olarak katıldığı "Erken Çocukluk Döneminde İlkyardım Semineri" düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Toran, KKTC genelinde GAU farkını ortaya koyduklarını, bölüm olarak gerçekleştirdikleri projelerin üniversite tarafından her zaman desteklenmesinin gerek Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencilerini gerekse Erken Çocukluk Eğitimini Destekleme Kulübüne önemli katykılar yaptığını belirtti. Akademik bilinçle toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünü toplumla bütünleştirmeyi ve ortak noktalarda işbirliği yapmayı hedef ile sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğini ifade etti. Çocuk ve kadın hakları ile sorunlarına dikkat çekmek ve konuyla ilgili sosyal duyarlılık yaratma amacıyla benzer çalışma ve projelerin GAÜ bünyesinde devam edeceğinin de altını çizen Yrd.Doç.Dr. Mehmet Toran, GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün kadın ve çocuk hakları konusunda duyarlı geleceğin öğretmenlerini topluma kazandırmayı misyon edindiğini vurguladı.
ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE İLK YARDIM SEMİNERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünün katkıları ile üçüncü sınıf öğrencileri Berrak Deniz Polat-Beste Gökçınar ve Erken Çocukluk Eğitimini Destekleme topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Erken Çocukluk Döneminde İlk Yardım” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç.Dr. Mira Rana Gökdoğan, erken çocuklukta ilk yardım, erken müdahale, acil yardım ve ilk yardım arasındaki farklılıklar ve öğretmen adaylarının mesleki yaşantılarında karşılaşabilecekleri ilkyardım müdahaleleri konularında bilgiler verdi. Ayrıca ilkyardımın amaçları, ilkeleri ve uluslararası sözleşmelere de değinen Yrd.Doç.Dr. Gökdoğan, ilkyardım müdahalelerinin insan yaşamında kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Katılımın yoğun olduğu seminerin soru cevap şeklinde sürdürülmesi ve katılımcıların sürece aktif katılımı seminerin yoğun ilgi görmesine neden oldu.
KADIN SIĞINMA EVİ İÇİN YARDIM KAMPANYASINDA TOPLANANLAR TESLİM EDİLDİ

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamanında yaptıkları etkinlikle sosyal duyarlılık ve fasrkındalık yaratmaya devam ediyor. Geçen yıl 23 Nisan Çocuk Panayırı ile adada bir ilki gerçekleştiren bölüm bu yılda üçüncü sınıf öğrencilerle birlikte Sosyal Riskleri Önleme Derneği Kadın Sığınma Evi yararına başlattıkları yardım kampanyası sonucunda topladıkları yardım malzemelerini teslim ettiler.

Konuyla ilgili yapuılan açıklamada toplumu kadın sorunları ve şiddete karşı bilinçlendirmek ve şiddete uğrayan kadınların yalnız olmadıklarını göstermek amacıyla düzenlenen kampanya ile kadın sorunları ve kadına yönelik şiddete dair toplumda farkındalık ile duayrlılık yaratıldığı ifade edilerek benzer çalışmaların ilgili sivil toplum örgütleri ile sürdürüleceği vurgulandı.