Çocuk Gelişimine GAÜ’den Katkı

Haberler

GAÜ'DEN

Çocuk Gelişimine GAÜ’den Katkı

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü tarafından “Mutlu Çocuk Mutlu Toplum” sloganı ile çocuk gelişimine katkı sağlamak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de Okul Öncesi Öğretmenliği Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ve Erken Çocukluk Eğitimini Destekleme Kulubü işbirliği ile araştırma görevlisi Aytaç Dilek koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğe Karaoğlanoğlu İlkokulu, Girne Maarif Anaokulu, Karakum Anaokulu ve GAÜ okulöncesi eğitim kurumları ile ilkokulları katıldı.
“Mutlu Çocuk Mutlu ve Sağlıklı Toplumun Temelidir”

Tutumlu olma, arkadaşlık ve dostluğun önemi, çevreyi temiz tutma ve bayram gibi değerler ile ilgili bilgilerin hazırlanan oyunlar ve gösterilerle çocuklara aktarıldığı etkinlikte interaktif olarak hazırlanan oyunlara doğrudan katılan çocuklar eğlenerek öğrendiler.

Topluma hizmet ve kamusal yararı göz önünde bulunduran ve her yıl çeşitli etkinliklerle akademik birikimi özelde Girne halkı genelde ise Kıbrıs Türk toplumu ile düzenlenen etkinlikler, konferanslar ve seminerle paylaşan Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nün düzenlediği etkinlikle ilgili bir açıklama yapan bölüm başkanı Yrd.Doç.Dr. Mehmet Toran, bölüm olarak topluma karşı sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek yeni projelerle özellikle de çocuk odaklı toplumsal sorumlulukları ekip olarak öğrencileri ile birlikte yerine getirmeye devam edeceklerini ifade etti.
“Etkinlikler Seminer ve Karaoğlanoğlu İlkokulu Bakımı İle Devam Edecek”

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından sağlıklı çocuk gelişimine katkı yapmak ve sosyal sorumluluk misyonu çerçevesinde çocuk hakları ve eğitimini önemi noktasında farkındalık yaratma amacıyla düzenlenen etkinliklerin Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Mira Rana Gökdoğan konuşmacı olarak katılacağı "Erken Çocukluk Döneminde İlkyardım” semineri ile devam edeceğini de ifade eden Yrd. Doç. Dr. Toran, seminerin 18 Mayıs 2012 Cuma günü saat 13.00’te Millenium Kompleks Senato Kongre Salonunda halka açık olarak düzenleneceğini belirtti. Ayrıca sosyal sorumluluk ve duyarlılık misyonu ile Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü tarafından 19 Nisan 2012 Cumartesi günü Karaoğlanoğlu İlkokulu anasınıfının onarımı, bakımı ve ortam düzenlemesinin bölüm öğrencileri tarafından gerçekleştirileceğine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Toran, GAÜ’nün sosyal sorumluluk kapsamında e özelde Girne genelde KKTC genelinde yeni projeleri hayata geçireceğinin de altını çizdi.