Kıtalararası Yükseköğretim Giriş Sınavı Yapılıyor

Haberler

GAÜ'DEN

Kıtalararası Yükseköğretim Giriş Sınavı Yapılıyor

KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİ ADAYLARINA GAÜ’DEN KÜRESEL EĞİTİM FIRSATI VE ÖZEL BURS

GAÜ’DE YÜKSEK ÖĞRETİME BAŞLAYACAK ÖĞRENCİ ADAYLARI BURSLU OLARAK EĞİTİMLERİNE 3 KITADAKİ KÜRESEL KAMPÜSLERDE DEVAM ETME HAKKI KAZANACAK.

EN DÜŞÜK BURS OANI %50 OLARAK AÇIKLANDI.

Girne Amerikan Üniversitesi KKTC uyruklu öğrenci adaylarına yükseköğretim’de 27. yılına özel burslar verileceğini açıkladı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 2 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da düzenlenecek GAÜ 2012 giriş ve burs sınavı ile öğrenci adayları %50’den başlayarak tam burslu eğitim hakkı kazanarak Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD Kampüsleri ile Türkiye Yerleşkesinin ilk eğitim binasında öğrenim hakkı da kazanacak.

Konuyla ilgili GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada KKTC uyruklu öğrencilere yönelik burs ve giriş sınavına girmek isteyen adayların kimlik kartlarının fotokopisi ve 2 adet vesikalık fotoğraf, lise diploma fotokopisi ile sınava giriş kaydı için Girne Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca sınav giriş ücreti 20 TL olarak açıklanırken sınav başvurularının 1 Mayıs 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceğinin altı çizildi.
“Sınav Giriş Başvurusu KKTC Liselerinin Tümüne Yapılabilecek”

Burs ve giriş sınavı ile ilgili detaylı bilginin GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girnei Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile www.gau.edu.trweb adresi veya kayıt@gau.edu.tre-posta adresi ile 650 20 00 - 1179-1205-1185 no’lu telefon numaralarından alınabileceğinin de belirtildiği açıklamada öğrenci adaylarının ayrıca ülke genelindeki tüm liselere sınav için başvurabileceği de vurgulandı.
“Burslar Kıtalararası Kampüslerde Geçerli Olacak”

Burs sıralama ve giriş sınavı sonucunda burslu veya burssuz kayıt yaptıran öğrencilerin ise GAÜ İngiltere Canterbury, Singapur ve ABD Washinghton kampüsleri ile Türkiye Kampüsü ilk eğitim binasında eğitimlerine devam etme hakkı kazanacağının da vurgulandığı açıklamada GAÜ’nün öğrenci ve öğrenci adaylarına uluslararası kampüslerinde küresel eğitim ve kıtalararası öğrenim hakkı verdiğinin altı çizilerek tüm bursların Kıtalararası GAÜ kampüslerinde geçerli olacağı ifade edildi.