GAÜ’den Özel Eğitim Merkezi Yararına Önemli Etkinlik

GAÜ’den Özel Eğitim Merkezi Yararına Önemli Etkinlik

AMAÇ ÖZEL EĞİTİME MUHTAÇ BİREYLERİN İHTİYAÇLARINA DİKKAT ÇEKMEK VE SOSYAL DUYARLILIK YARATMAK

Girne Amerikan Üniversitesi Psikoloji bölümü tarafından Karakum Özel Eğitim Merkezi yararına “Psikoloji Günleri” adı altında bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 2-4 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek “Psikoloji Günleri” kapsamında tüm geliri Karakum Özel Eğitim Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezine bağışlanacak olan kermes, ikinci el eşya ve el işlerinin satışlarının yapılacağı standların kurulması yanında “Sağlık ve Psikoloji” temalı çeşitli seminer ve atölye çalışmaları da düzenlenecek.
“Amaç Sosyal Duyarlılık Yaratarak Sorunlara ve İhtiyaçlara Dikkat Çekmek”

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada halka açık olarak düzenlenecek etkinliklerde amacın özel eğitim konusunda toplumu bilinçlendirmek, özel eğitime muhtaç bireylerin ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve konuyla ilgili sosyal duyarlılık yaratarak Karakum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine maddi ve manevi destek vermek olduğu vurgulandı.

Ayrıca yapılan açıklamada GAÜ Psikoloji Günleri kapsamında Uzm.Psikolog Musa Saygı’nın konuşmacı olarak katılacağı “Özel Çocuklarla Çalışmak”, Uzm Psikolog Zeliha Uluboy’un konuşmacı olarak katılacağı TRAVMA: İşkence ve Aile İçi Şiddet, Doç. Dr. Tülin Bodamyalı’nın konuşmacı olarak katılacağı Cinsel Sağlık ve Dr. Bevan Morris’in konuşmacı olarak katılacağı Transendental Mediatasyon konulu seminerler yanında GAÜ Sahne Sanatları Dans Stüdyolarında Dans Terapi çalıştayının da düzenleneceği ifade edildi.

4 Mayıs 2012 Cuma günü GAÜ Sosyal Tesisleri ve Turizm Otelcilik ve Konaklama Bölümü Uygulama Merkezi Camelot Beach Club’ta kişi başı 8 Türk Lirası alınarak düzenlenecek ve gelirinin tümünün Karakum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine bağışlanacağı piknik ve kapanış töreni ile sona erecek “GAÜ Psikoloji Günleri”nin programı şöyle:

2 Mayıs 2012

10:30 Kermes ve fotoğraf sergisi açılışı

GAÜ Rektörlük önü

11:30-12:15 Karakum Özel Eğim Merkesi 18 yaş üstü öğrencilerin folklor gösterisi

GAÜ Sahne Sanatları Bölümünün dans gösterisi

12:20-13:00 Perküsyon Şov - sanatçı Onur’un performansı

14:00 – 15:00 Seminer : Özel Çocuklarla Çalışmak

Uzm.Psikolog Musa Saygı

15:00-15:45 Öğrenci Sunumları

16:00 – 18:00 Film gösterimi ve tartışma

3 Mayıs 2012