GAÜ Dans Akademisi Türkiye Şampiyonasından 2 Ödülle Döndü

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Dans Akademisi Türkiye Şampiyonasından 2 Ödülle Döndü

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Üniversiteler Arası Dans Yarışmasından Girne Amerikan Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi “En İyi Koregrafi” ödülü ve 17 üniversite arasında üçüncülük ödülünü alarak 2 ödülle döndü.

Türkiye’nin önde gelen dans otoritelerinden foksiyonel dans kuramının kurucusu GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi öğretim görevlisi Galip Emre’nin koreografisini hazırladığı Mass Destruction dansları ile Türkiye üçüncülüğünü KKTC’ye getiren Sevim Akpınar , Toya Akpınar, Çağan Ulutaş, Laden Engüzel ve Yaşan Mustafa’dan oluşan GAÜ Dans Akademisi öğrencileri GAÜ TV Aktüel Haber programına açıklamalarda bulundular.
“Koreografimizle Politikanın İnsanlar Üzerinde Baskısına Dikkat Çektik”

Mass Destruction koreografisi ile Türkiye’nin önde gelen 17 üniversitesi arasından üçüncülük ve “En İyi Koreografi” ödülünü kazanmaktan mutlu olduklarını belirten Dans Akademisi öğrencileri danslarının amacının politik bürokrasiye karşı bir duruşla politikanın insanlar üzerindeki baskısına dikkat çekmek olduğunu ifade ettiler. Dansın ve her türlü sanatsal duruşun topluma önemli mesajlar vermesi gerektiğine de vurgu yapan öğrenciler kendilerini geliştirme ve farklı deneyimler yaşamalarında önelmiş olan uluslar arası yarışmalara katılmalarına fırsat veren Girne Amerikan Üniversitesine teşekkür ettiler.

“Hedef Avrupa Şampiyonluğu”

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Üniversiteler arası Dans Şampiyonasına ilk defa geçen sene de katılarak Türkiye birinciliğini KKTC’ye getirdiklerini hatırlatan öğrenciler hedeflerinin önümüzdeki yıl İtalya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonasından birincilikle dönerek Avrupa Şampiyonluğunu KKTC’ye kazandırmak olduğunun altını çizdiler. Türkiye’nin seçkin üniversiteleri ve Sahne Sanatları Fakülteleri ile yarışmanın iyi bir hazırlık ve performans gerektirdiğine dikkat çeken öğrenciler GAÜ Sahne Sanatları Fakültesinin alt yapısı ve uluslar arası akademik kadrosunun desteği ile Avrupa Şampiyonasından da derece ile döneceklerini belirttiler.