GAÜ İstanbul Yerleşkesi İlk Eğitim Binası Açıldı

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ İstanbul Yerleşkesi İlk Eğitim Binası Açıldı

İrsen KÜÇÜK : “GAÜ Yerleşkesinin İlk Eğitim Binası KKTC’nin İstanbul’daki İkinci Konsolosluğu Olacak.”

GAÜ’den bir ilk daha. GAÜ İstanbul Yerleşkesi’nin ilk binası KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün katılımı ile düzenlenen törenle açıldı. GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar açılışta yaptığı konuşmada, GAÜ ailesinin 27 yıllık bilimsel bilgi birikimini Anavatana taşımanın gururunu yaşadığını söyledi.

Girne Amerikan Üniversitesi “Kıtalararası Bir Dünya Üniversitesi Üç kıta Tek Üniversite” misyonu ve yükseköğretim’de uluslararasılaşma vizyonu ile eğitime açtığı küresel kampüs ve eğitim merkezlerine bir yenisini ekledi.


GAÜ’nün Kıbrıs, İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinin ardından Türkiye’de eğitime başlayacak beşinci yerleşkesinin ilk eğitim binasının resmi açılışı dün düzenlenen görkemli törenle açıldı.

Kıbrıs ve Türkiye’den üst düzey devlet Yetkililerininkatıldığı açılışta, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve GAÜ 2003 Mezunu Arda Kutsal birer konuşma yaptı.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ ailesi için çok önemli ve tarihi bir gün yaşandığını ifade etti.
İRSEN KÜÇÜK: “GAÜ KKTC İÇİN İKİNCİ BİR KONSOLOSLUK OLACAK”

Başbakan İrsen Küçük ise konuşmasında, Anavatan Türkiye’de olmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi.

KKTC’nin eğitim alanında son yıllarda ciddi atılımlar attığını vurgulayan Küçük, GAÜ Karpaz Yerleşkesi’nin temelinin 8 Mayıs tarihinde atılacağının müjdesini de verdi.

Küçük, GAÜ’nün 27 yıldır gösterdiği başarıyı, İstanbul’da da göstereceğine olan inancını da ifade ederek, KKTC’nin İstanbul’da aktif olarak çalışan konsolosluğunun bulunduğunu ancak GAÜ’nün KKTC için ikinci bir konsolosluk olacağını vurguladı.

Açılışta konuşan Başbakan İrsen Küçük, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin son yıllarda özellikle eğitim alanında başarı gösterdiğini belirterek, bu başarılarına KKTC’de faaliyet gösteren Girne Amerikan Üniversitesi’nin de yurt dışına çıkmasıyla bir yenisini daha eklediğine dikkati çekti.

GAÜ’nün KKTC’nin Dipkarpaz bölgesinde de kampüs açacağını ve önümüzdeki Mayıs ayında bunun temelinin atılacağı müjdesini de veren Başbakan İrsen Küçük, “biz hükümet olarak Girne Amerikan Ünivesitesi’ne her türlü desteği verdik ve veriyoruz. 27 yılda büyük başarılara imza atan Girne Amerikan Üniversitesi’nin bu gelişmeyi İstanbul’da da gösterecek olması ve kısa sürede üniversiteleşme noktasına gelmesi bizleri mutlu edecektir” dedi.

Başbakan İrsen Küçük konuşmasında Türkiye’de 176’ya ulaşan üniversite arasında GAÜ’nün de bilgi birikimi ile yer almasının önemine de dikkati çekti.

“İstanbul’da bir konsolosluğumuz var. Şimdi de ikinci bir konsolosluk açılıyor. Bu da Girne Amerikan Üniversitesi” şeklinde konuşan Başbakan Küçük, “GAÜ kendi kadrolarını da geliştirmektedir. Bu girişimlerinden dolayı GAÜ Mütevelli heyetine ve rektörüne başarılar dilerim” dedi.

Konuşmasının ardından Başbakan İrsen Küçük’e GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal plaket verdi.
AKPINAR: “GAÜ AİLESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE TARİHİ BİR GÜN”

Serhat Akpınar açılışta yaptığı konuşmasına, GAÜ ailesinin Anavatan Türkiye’de üniversiteleştirme sürecinde hayata geçirmeyi planladığı ilk eğitim merkezine katılan herkese teşekkür ederek başladı ve bugün GAÜ ailesi için çok önemli ve tarihi bir gün olduğunu ifade etti.

Akpınar, 27 yıl önce KKTC’nin ilk üniversitesi olarak Bakanlar Kurulu’nun kararı ile kurulan GAÜ’nün, 27 yıl sonra Anavatanda olduğuna işaret etti ve ekledi:

“GAÜ bu kez ilk KKTC üniversitesi olarak anavatanın yüksek öğretim yapısı içerisinde yerini almaya ve ilk eğitim binasını hayata geçirmeye hazırlanmaktadır.”
AKPINAR: “KATKILARIMIZIN ÇOK BÜYÜK OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Güney Kıbrıs Rum kesiminin her türlü ambargo girişimlerine rağmen GAÜ’nün bugün 3 kıtaya yayılmış kampüsleri, uluslararası Akreditasyonlar ve denklik kabulleriyle bir dünya üniversitesi olarak Anavatan Türkiye’de yerini almaya hazırlandığını da dile getiren Akpınar, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüksek öğretimde uluslararasılaşma sürecinde GAÜ’nin katkılarının çok büyük olacağına olan inancını belirtti.
AKPINAR: “GAÜ’NÜN ANAVATAN’DA BİR VAKIF ÜNİVERSİTESİ OLMA SÜRECİ BUGÜN BAŞLADI”

GAÜ’nün bir vakıf üniversitesi olma sürecinin bugün başladığını kaydeden Akpınar, şöyle konuştu:

“GAU için artık yeni bir tarihi süreç başlatılıyor. GAU’nin bir vakıf üniversitesi olarak kabulü öncesi ilk eğitim binasında GAUSEM ve bağlı programlarını, GAU-INTEB Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu Programları , Denizcilik ve Havacılık eğitim programları ile hizmet vermeye başlamaya hazırlanıyor. İngilizce Dil Eğitiminde Cambridge Üniversitesi Dil Eğitim programları , ELA (English Language Academy), Dil Eğitim Akademisi ile yeni bir dönem başlatacak, küresel bilgi aktarım gücüyle dünyaya bilgisi ve yabancı dili ile yön verecek genç ve yetişkin bireyleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararasılaşma sürecine hazırlayacaktır.Girne Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GAUSEM) iş dünyasına bilgi ve tecrübesi ile yön veren akademik önderlerin liderliği ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin 27 yıllık tecrübesi birleşerek bireylerin olduğu kadar kurumlarında ihtiyaçlarına yönelik programlar sunmaya başlayacaktır.Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Resmi Kuruluşu (UNWTO) tarafından akredite edilen Avrupa Birliği’nin önde gelen turizm eğitimi akreditasyon resmi kurumlarının (TEDQUAL) resmi üyesi olan Girne Amerikan Üniversitesi, Uluslararası Turizm Eğitim Kurulu (GAU-INTEB)’de yeni binamızda hizmet verecektir.Denizcilik ve Havacılık Akademilerimiz küreselleşen dünyanın yükselen meslekleri ve stratejik sektörleri Havacılık ve Denizcilik alanlarında çok geniş yelpazede eğitim verecek, geleceğin başarılı yat ve uzak yol kaptanlarını, meslek sahibi pilotlarını yetiştirecektir. Biz bir yoldayız, duramayacağımız bir yol. Kendi deviniminde yol alan Türkiye Cumhuriyetin’de anavatanımızda yeni bir sürece adım atıyoruz.”
AKPINAR: “ÜÇ HAFTA SONRA KARPAZ’DA GAU KARPAZ YAŞAM KAMPÜSÜ’NÜN TEMELLERİ ATILIYOR”

Üç hafta sonra Karpaz’da GAU KARPAZ YAŞAM KAMPÜSÜ’nün temellerinin atılacağını da konuklarla paylaşan Akpınar, bir sonraki yıl da Hong Kong kampüsünü hayata geçirmeye hazırlandıklarını kaydetti.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar “Şu an, bugün aramızda olamayan, seyahat halinde olan yöneticilerimiz var. Bilmenizi istiyorum ki içerisinde bulunduğumuz boyut inanılmaz fedakarlıklar gerektiren bir o kadar da anlayış ve sabır içeren evrensel bir bilim yolu. Çok uğraştık, gerçek bir savaş verdik, halen veriyoruz, ezildik, haksız rekabetler karşısında bilgi gücümüzle sürdürülebilinir büyümemize devam ettik ve biz tüm bunları Girne Amerikan Üniversitesi değerleri ile yaptık. Öğrencilerimizle yaptık. Mezunlarımızla yaptık. Çalışanlarımızla, hocalarımızla, yöneticilerimizle yaptık ve inanın aramızda görünmeyen bir o kadar da isimsiz kahramanlarımızla yaptık. Bugün 68 değişik ülkeden öğrencisi ile Girne Amerikan Üniversitesi olarak, Türkiyede üniversite düzeyinde eğitim sunma hazırlıklarının heyecanını sizlerle paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”
AKPINAR: “GAÜ İSTANBUL YERLEŞKEMİZİN HEPİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Açılışa katılan herkese tekrardan teşekkür eden Akpınar, “GAÜ ailesi olarak hep birlikte yarınlarımıza güç veriyoruz. VAR ve DAİM olan ancak sınırların olmadığı erişilmeze erişme yolculuğumuzda, Girne Amerikan Üniversitesi İstanbul Yerleşkemizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
İLK VAKIF MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI BAŞBAKAN KÜÇÜK’ÜN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ

KKTC Başbakanı İrsen Küçük açılış ardından gerçekleşen ilk Mütevelli Heyeti toplantısına da katıldı. Toplantı sonunda GAÜ Bilim ve Araştırma Vakfı’nın Mütevelli Heyeti’nin Serhat Akpınar, Memduh Erdal, Sermin Erdal, Sevim Akpınar,Tomur Akpınar, Olgun Üstün, Cemile Esenyel, Asım Vehbi, Prof.Dr. Yıldırım Öner, Alper Çetin, Emete Toros, Ahmet Akpınar ve İsmet Esenyel’den oluştuğu da açıklanırken ilk toplantıda alınan kararların da Bilim Üniversitesi ve Florence Nightingale Hastahanesi ile Resmi Protokol’ün imzalanması, GAU Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü ile Otomotiv Mühendisliği Bölümünün faaliyete geçirilmesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ile İşbirliği ile KKTC- GAU Karpaz Yaşam Kampüsü temel atma tarihinin belirlenmesi olduğu ifade edildi.