Amerika’nın Önde Gelen Mimarlık Yarışmasında GAÜ Mezununa Ödül

Haberler

GAÜ'DEN

Amerika’nın Önde Gelen Mimarlık Yarışmasında GAÜ Mezununa Ödül

Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu Majid Behboudi, tasarımı ile "Yarının Evleri" konulu Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli uluslararası mimarlık yarışmasında ödüle layık görüldü. New York merkezli D3 sponsorluğunda her yıl gerçekleşen yarışma geleceğe yönelik tasarım projelerini değerlendirmesiyle mimari tasarım alanında dünyanın en prestij yarışmaları arasında yer almakta.


“Yarının Evleri” ana teması ile her yıl Amerika'da düzenlenen uluslararası mimarlık yarışmasına katılan GAÜ Mimarlık Bölümü mezunu Majid Behboudi 2012 yılı yarışmasının önemli ödüllerinden olan Direktör Ödülünü kazandı.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık bölümünden yapılan açıklamada gelecekte yaşamak için yeni konut stratejileri sunmak amacıyla her yıl ABD’de düzenlenen yarışmada bağlamsal ve kültürel yaklaşımlar ve yaşam döngüsünün önemini dikkate alınarak tasarımların değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca yapılana açıklamada yarışmada Direktör Ödülünü kazanan Majid Behboudi’nin Mimarlık eğitimini Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümünde 2010 yılında tamamladığı ve halen Toronto Üniversitesinde yükseklisans eğitimini sürdürdüğü ifade edildi.