GAÜ Masatenisi Takımı Türkiye Şampiyonu

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Masatenisi Takımı Türkiye Şampiyonu

Türkiye Masa Tenisi İkinci Liginde mücadele eden Girne Amerikan Üniversitesi Erkek Masa Tenisi Takımı ligin 11-15 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen son ayak maçları sonunda Türkiye Şampiyonu oldu.

Kütahya’da düzenlenen Türkiye Masatenisi ikinci liginde grubunda Bursa Spor, Alarko Spor, Belediye Spor, İBB Spor, Telekom Spor, Ostim Spor, KON-TEK, Lin. Un MTİ, Bahçelievler İzcilik GSK, Gençlik ve Spor, Muğla Spor ve Arıköy Spor takımları ile mücadele eden Girne Amerikan Üniversitesi erkek masatenisi takımı 24 müsabaka sonunda 22 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak Türkiye Masatenisi 2. Liginde şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonlukla birlikte KKTC için önemli bir başarıya imza atan GAÜ Erkek Masatenisi takımı seneye Türkiye 1. Liginde mücadele edecek.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Spor, Kültür ve Sağlık Daire Başkanı Türkay Akpınar yaptığı açıklamada eskrimden atletizme birçok branşta GAÜ spor kuluplerinin ulusal ve uluslararası turnuva ve müsabakalarda KKTC’yi başarıyla temsil ettiği ifade ederek GAÜ Masatenisi Erkek Takımının hedefinin Türkiye Masatenisi 1. liginde de şampiyon olarak Türkiye kupasını ülkemize getirmek olduğunu vurguladı.

GAÜ Spor Koordinatörü Muzaffer Doğgün ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Üniversiteler arası Türkiye Badminton şampiyonluğundan sonra Masatenisi Türkiye kupasını da kazanıp KKTC’ye getirmekten gurur duyduklarını ifade ederek GAÜ spor kuluplerinin ulusal ve uluslararası müsabakalarda KKTC’yi temsil ederek önemli başarılara ve şampiyonluklara imza atmaya devam edeceğinivurguladı.