Büyük Ödül Mahrumiyetin Oldu

Haberler

GAÜ'DEN

Büyük Ödül Mahrumiyetin Oldu

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Liselerarası Kısa Film Yarışmasında sonuçlandı. Yarışmanın büyük ödülünü GAÜ İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te tam burslu eğitim “Mahrumiyet” filmi ile İstanbul Başakşehir Lisesi öğrencisi Büşra Aksoy kazandı.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde dereceye giren filmlerin gösterimlerinin ardından Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Asım Vehbi ile İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şermin Tekinalp tarafından dereceye girenlere ödülleri verildi.

GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şermin Tekinalp, yarışmaya Türkiye ve KKTC’de liselerinden yoğun bir katılım olduğunu belirterek, öğrencilerin yaratıcılıkları ve yeteneklerini ortaya çıkartmaya yönelik bu gibi yarışma ve etkinliklerin, büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yarışmada birinciliği “Mahrumiyet” adlı eseriyle , İstanbul Başakşehir Lisesi öğrencisi Büşra Aksoy , ikinciliği “Herhangi Biri” adlı eseriyle Özel Malatya Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Abdullah Harun İlhan, üçüncülüğü ise “Yasal Yasa” adlı kısa filmiyle Antalya Metin Nuran Çakallı Anadolu Lisesi öğrencisi Saygın Bozkurt kazandı.
“GAÜ Genç Yönetmenlere Kariyerlerine Başlarken Güç Katmakta”

Yarışmada ilk 3 dereceyi kazanan ve törende oldukça heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler sahneye çıkarak duygu ve düşüncelerini dile getirirken GAÜ 6. Liselerarası Kısa Film Yarışmasının birincilik ödülü İngiltere GAÜ Kampüsünde tam burslu eğitim hakkı kazanan yarışmanın bu seneki birincisi Büşra Aksoy ödül töreninde yaptığı konuşmada çok iyi filmler arasında ödülü kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. GAÜ 6. Liselerarası Kısa Film Yarışmasının genç sinemacı ve yönetmenlere kariyerleri için önemli fırsatlar sunduğunu da belirten Aksoy, yarışma sonunda GAÜ tarafından sunulan imkanlarla daha iyi ve profesyonel ekipmanlara kavuşarak kariyerine ve üretimlerine güç katacağını vurgulayarak Girne Amerikan Üniversitesine desteklerinden dolayı teşekkür etti.