GAÜ Eğitim Çaliştayı Sona Erdi

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ Eğitim Çaliştayı Sona Erdi

ASIM VEHBİ : “SONUÇLARI ORTAÖĞRETİM VE BİLGİ TOPLUMUNUN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından bu yıl “Bilgi Toplumunda Değişen Okul Kültürü ve Liderlik Rehberlik Başarı” konu başlığı ile üçüncüsü düzenlenen eğitim çalıştayı sona erdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenen çalıştaya eğitim teorisine yön veren bilim insanları ile eğitim pratik yanını yöneten rehber öğretmenler katıldı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner’in konuşması ile başlayan “Liderlik”, “rehberlik” ve “başarı” kavramlarına yeni açılımlar getirmek yanında üretilen yeni bilimsel bilgilerin yükseköğretim öncesi eğitim kurumlarında eğitim faaliyeti ve etkinliğine yön veren eğitimciler ile paylaşılması amacı ile düzenlenen çalıştayda Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız’da bir konuşma yaptı.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Bilgi Toplumunda Değişen Okul Kültürü ve Liderlik Rehberlik Başarı” konu başlığı ile üçüncüsü düzenlenen eğitim çalıştayının kapanış konuşmasını yapan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi önemli açıklamalarda bulundu.
“Uluslararası Ortaöğretim Kurumlarından Sonra KKTC’de Bir İlk Gerçekleşti. Çalıştayın Sonuçları Ortaöğretim ve Bilgi Toplumunun Gelişimine Önemli Katkılar Sağlayacak”

Ortaöğretim kurumları ile yükseköğretim kurumlarının bilgi paylaşımı ve işbirliğinin eğitimin gelişimi açısından önemine vurgu yapan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi’nin uluslararası akademik işbirliği anlaşamaları kapsamında bir çok ülkenin ortaöğretim yapıları ve merkezleri ile işbirliğ içerisinde olduğunu belirterek küresel eğitimde ulusal ve uluslararası bilgi paylaşımı ve işbirliklerinin bilgi toplumunun oluşumuna önemli katkılar yaptığının altını çizdi.

KKTC eğitimine yön veren eğitimciler ve kannat önderleri ile ilk kez Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsünde düzenlenen çalıştayda karşılıklı bilgi akışının eğitime önemli katkılar yapacağına da dikkat çeken Vehbi, GAÜ’nün ülke eğitimine yön veren ortaöğretim kurumları ile çeşitli çalıştay, atölye çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile sürekli iletişim halinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

GAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Münir Acuner’in “Bilgi Toplumunda Değişen Okul Kültürü” konulu sunumu ve öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oxana Manolova’nın “Eğitimde Liderlik” konulu sunumu ardından sona eren çalıştaya katılan rehber öğretmenlere Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Asım Vehbi yanında Rektör Danışmanları Doç. Dr. Tülin Bodamyalı ile Erhan Vechi, Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Saadettin Yıldız, ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Zerrin Gürler tarafından teşekkür ve katılım sertifikası takdim edildi.