GAÜ 6.Liselerarası Kısa Film Yarışması Sonuçları Açıklanıyor

Haberler

GAÜ'DEN

GAÜ 6.Liselerarası Kısa Film Yarışması Sonuçları Açıklanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen GAÜ Liselerarası Kısa Film Yarışmasının sonuçları 13 Nisan 2012 Cuma günü saat 14:00’da GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Millenium Kompleks Senato Kongre salonunda açıklanıyor.

GAÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlileri yanında ünlü sanatçı ve sinema otoritelerinin oluşturduğu jürinin kararı ile çeşitli ödüllerin dağıtılacağı yarışmanın bu seneki büyük ödülü Girne Amerikan Üniversitesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs’te bir yıllık tam burslu İngilizce Hazırlık eğitimi olarak belirlendi.

Ayrıca yapılan açıklamada GAÜ VI. Liseler Arası Kısa Film Yarışmasında ikincilik ödülü olarak 1500 avro ve dijital fotoğraf makinesi ve üçüncülük ödülü olarak da 750 avro ile Divx/DVD oynatıcı verileceği belirtildi.

Bu yıl 6. sini gerçekleştirilen GAU Liselerarası Kısa Film Yarışması ile ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada geleceğin yönetmenleri ve sinemacılarını keşfetmek, sinemaya ilgi duyan gençleri teşvik etmek ve görsel sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla kısa film yarışmasının 6 yıldır düzenlendiği belirtildi. KKTC ve Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerden de önemli eserlerin 6 yıldır yarışmaya katıldığına dikkat çekilen açıklamada bu yıl altıncısı gerçekleşen Liselerarası Kısa Film yarışmasının genç sinemacıları keşfetme ve teşvik etme yanında ülke tanıtımına da önemli katkılar yaptığı vurgulandı.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Karmi Kampus Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren ve büyük ödülü kazanan eserler açıklanacak.