GAÜ III. Eğitim Çalıştayını Düzenliyor

GAÜ III. Eğitim Çalıştayını Düzenliyor

Girne Amerikan Üniversitesi her yıl düzenlediği Eğitim Çalıştayının bu yıl üçüncüsünü düzenliyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenecek “Bilgi Toplumunda Değişen Okul Kültürü ve Liderlik Rehberlik Başarı” konulu çalıştay Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de 12 Nisan 2012 Perşembe günü gerçekleşecek.

Konuyla ilgili Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığından yapılana açıklamada, okul kültürü değiştikçe “öğrenci-öğretmen-yönetici” üçgeninin de kendini yenilemesi gerektiği ana düşüncesinden yola çıkılarak düzenlenen çalıştayın “liderlik”, “rehberlik” ve “başarı” kavramlarına yeni açılımlar getirmeyi amaçladığı vurgulandı.
“Türkiye Liselerinden 100’e Yakın Eğitimci Katılacak”

Eğitim ve bilimsel araştırmanın üretim merkezi olarak Üniversite ile uygulamanın merkezinde yer alan orta dereceli okulların bilgi ve deneyimlerini paylaşması amacıyla düzenlenecek çalıştaya Türkiye Cumhuriyeti liselerinden 100’e yakın Rehber öğretmen ile eğitimci katılıyor. Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr.Ahmet Münir Acuner ve Yrd.Doç.Dr.Oxana Manolova’nın konuşması olarak katılacağı çalıştay, uzmanlar tarafından bilgi toplumunun karakteristik özellikleri ve işlevine hizmet edeceğiniden “paylaşım çalıştayı” olarak da nitelendirilmekte.