Medya Siyaset İlişkileri GAÜ’de İrdeleniyor

Medya Siyaset İlişkileri GAÜ’de İrdeleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Türkiye ve KKTC’de Medya Siyaset İlişkileri” konulu panele Türk medyasından bazı gazeteciler ve akademisyenler yanında Kuzey Kıbrıs medyasına yön veren gazeteciler ve kanaat önderleri konuşmacı olarak katılıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Kompleks Senato Kongre Merkezinde iki oturum olarak gerçekleşecek panel 6 Nisan 2012 Cuma günü saat 09.30’da başlayacak.

“Türkiye ve KKTC’de Medya Siyaset İlişkileri” konulu panelin saat 09.30’da başlayacak ilk oturumuna İLAD 2. Başkanı öğretim görevlisi Prof. Dr. Aysel Aziz’in moderatörlüğünde KKTC Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Olgun Üstün, Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Başaran Düzgün, gazeteci yazar Doç. Dr. Mehmet Hasgüler, gazeteci yazar Ali Sirmen ve İLAD Başkanı Dr. Hıfzı Topuz konuşmacı olarak katılırken saat 14.00’te başlayacak ikinci oturumuna GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şermin Tekinalp moderatörlüğünde BRTK Müdürü Özer Kanlı, gazeteci yazar Oktay Ekşi, Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi gazeteci yazar Prof. Dr. Haluk Şahin ile öğretim görevlisi araştırmacı yazar Prof. Dr. Ata Atun konuşmacı olarak katılacak.

Girne Amerikan Üniversitesi Uluslararası öğrenciler ve yabancı biliminsanları ile konuklara yönelik olarak simultane çeviri tekniğinin de uygulanacağı panel halka açık olacak. GAÜ TV’den canlı yayınlanacak panelde sunulacak bildirilerin konu başlıkları ve programı şöyle:

I.OTURUM 9.30-13.00

Moderatör: Prof. Dr. Aysel AZİZ (İLAD 2. Başkanı, Öğr. Üyesi)

.Türkiye’de ve Fransa’da Medya Devlet İlişkileri

Dr.Hıfzı TOPUZ

İLAD Başkanı, yazar

.Yeni Türk Demokrasi Anlayışında Basının Durumu

Ali SİRMEN

Gazeteci, yazar

.Medya Uygulamalarında ve YYK’nun Sorumlulukları

Olgun ÜSTÜN

KKTC Yayın Yüksek Kurulu Başkanı

.Basının Sorumluluğu ve Gazetenin Yayın Politikaları: Sorunlar ve Öneriler Başaran DÜZGÜN

Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazar

.KKTC ve Türkiye İlişkilerinde medyanın rolü)

Doç. Dr. Mehmet HASGÜLER

Gazeteci ,Yazar.

II.OTURUM 14.00-17.00

Moderatör: Prof. Dr. Şermin TEKİNALP (GAÜ İletişim Fakültesi Dekanı)

.Türkiye’de Medyanın Sorunları

Oktay EKŞİ

Gazeteci / CHP İstanbul Milletvekili, gazeteci, yazar.

.Medya ve Demokrasi İlişkisi: Dünyadan Örnekler

Prof.Dr. Haluk ŞAHİN